OPB

1. teden
2. teden
3. teden
4. teden
5. teden
6. teden
7. teden

8. teden: 11.-15. 5. 2020

PONEDELJEK

TOREK

SREDA

ČETRTEK

PETEK

 

7. teden:

PONEDELJEK

TOREK

SREDA

ČETRTEK

PETEK

 

Prvomajske počitnice

 

6. teden:

PONEDELJEK

TOREK

SREDA

ČETRTEK

PETEK

 

5. teden:

TOREK

SREDA

ČETRTEK

PETEK

 

4. teden:

PONEDELJEK

TOREK

SREDA

ČETRTEK

PETEK

 

3. teden:

Spoštovani starši, učenci,

razmere so nas privedle do tega, da se bomo še nekaj časa družili popoldne le s poukom na daljavo. Zato je v priponkah spodaj mnogo interaktivnih vaj iz MATEMATIKE in SLOVENŠČINE,  s katerimi lahko učenci utrjujejo in širijo svoje znanje.

Predlagam, da učenci vsak dan najprej dokončate šolske obveznosti, če jih še niste uspeli v dopoldanskem času, potem pa morda poiščete še kakšno nalogo iz spodaj ponujenih.

INTERAKTIVNE  VAJE IZ MATEMATIKE

https://interaktivne-vaje.si/matematika/mat_100/racunam_do_100_postevanka_3.html

 

INTERAKTIVNE VAJE IS SLOVENŠČINE

https://interaktivne-vaje.si/02_osnova/predmeti_meni/slovenscina_meni_1_5.html

 

   Lilijana Neuvirt

PONEDELJEK: OPB, PONEDELJEK, 30.3.2020

TOREK

SREDA

ČETRTEK

PETEK

 

2. teden:

OPBPON23

OPB, TOREK. 24.3.2020

OPB, sreda, 25. 3. 2020

OPB ČETRTEK, MARJETICE IZ ZRN

OPB, petek, 27. 3. 2020

 

1. teden: Torek Sreda 
Četrtek

Petek

ODDELEK PODALJŠANEGA BIVANJA

PONEDELJEK

 • SPREHOD V NARAVI: S starši se sprehodi po bližnjem gozdu, travniku. Opazuj naravo okoli sebe. Ko prideš s sprehoda, se s starši igrajte igrico vislice. Tema so živali, rastline, predmeti, ki ste jih videli na sprehodu.
 • PTIČEK IZ PAPIRJA: Če imaš doma kaj barvnega papirja, si lahko izdelaš prička iz papirja (za pomoč prosi starše). S ptički si lahko okrasiš sobo.

 • PRAVLJIČNA URICA: Med knjigami poišči svojo najljubšo in jo preberi staršem. Prvošolci vam naj pravljico preberejo starši.

TOREK

OPB 17.3.2020

 • Vedno upoštevaj navodila glede higiene rok in kašlja.
 • Vsak dan, do konca predelaj in ponovi poslano učno snov za pouk, če je še nisi.
 • Igraj se z igračami, ki jih imaš doma.
 • Pripravi mizo za kosilo.
 • DALJNOGLED IZ TULCEV: Če najdeš doma dva tulca, si lahko izdelaš daljnogled. Namesto barvnega papirja lahko uporabiš reklame.
 • SPREHOD: S starši se odpravi na sprehod v naravo. Z daljnogledom lahko opazuješ okolico, medtem ko starši morda zbirajo regrat za solato.

SREDA

OPB SRE18.3.2020

ODDELEK PODALJŠANEGA BIVANJA

SREDA, 18.3.2020

Še enkrat se pogovori z starši, zakaj je v trenutni situaciji pomembno ostati doma in se ne družiti z drugimi vrstniki (tudi ne na igriščih).

 • GIBANJE

Gibanje je izredno pomembno za ohranjanje tako telesnega kot duševnega zdravja, zato izkoristite naravo v vašem okolju in se odpravite v bližnji gozd ali na okoliške travnike na daljši sprehod (vsaj 30 min). Bolj motivirani lahko poskusite tudi s tekom v naravi.

 • USTVARJANJE

Doma lahko ustvarjaš iz odpadnega materiala. Za osnovo lahko uporabiš kartonaste škatle različnih velikosti (škatle čevljev, kosmičev, čajev…) in papirnate tulce. Le te na različne načine lepiš v različne oblike gradov. Izdelane gradove oblepiš z časopisnim papirjem in jih nato pobarvaš z tempera barvami.

 • SPROSTITEV

Za sprostitev si lahko ob 16.00 uri na RTV SLO 1 ogledaš oddajo Male sive celice,                                   kjer se bosta v znanju pomerile dve osnovni šoli in sicer OŠ Milojke Štrukelj Nova     Gorica in  OŠ Gornja Radgona. Učenci 1. in 2. razredov pa si oglejte kakšno lepo risanko.

(Skupno 1.575 obiskov, današnjih obiskov 1)