Pevske vaje

2023/2024

priprave MPZ, 2.-4. 2. 2024, CŠOD Škorpijon,

Veliki Boč 31a, 2353 Sv. Duh na Ostrem Vrhu

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                                                             Šoštanj, 25. 1. 2024

 

OBVESTILO

V petek, 2. 2. 2024, odhajamo s pevci MPZ na priprave  v CŠOD Škorpijon. Prve štiri ure bodo otroci imeli pouk po urniku. Odhod avtobusa bo ob 11.30 (avtobusna postaja pred šolo).

Otroci potrebujejo:

 • posteljnino,
 • zborovsko mapo,
 • copate,
 • udobna oblačila,
 • pribor za osebno higieno,
 • kartico zdravstvenega zavarovanja.

Copati naj bodo spakirani čisto pri vrhu, da bodo hitro dosegljivi. Bivanje bomo pričeli s kosilom. Te tri dni bomo veliko prepevali, se zabavali ter dobro jedli (razširjeni polni penzion). Zaključili bomo s kosilom v nedeljo. Prihod domov (nedelja,  4. 2. 2024)  je predviden med 15. in 15. 30 uro ( parkirišče pred šolo).

 

Za morebitne dodatne informacije sem za Vas dosegljiva na elektronskem poštnem naslovu metka.berk@os-sostanj.si.

Lep pozdrav.

 

Metka Berk

zborovodkinja

 

2022/2023

priprave MPZ, marec 2023

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                                                             Šoštanj, 2. 3. 2023

OBVESTILO

Kot že veste, bomo v času od četrtka, 9. 3. 2023,  do petka 10. 3. 2023,  s pevci MPZ izvedli   pevske priprave. Potekale bodo v župnijskem domu pri cerkvi Sv. Florjana (Florjan 16).

Otroci v četrtek pridejo v šolo ob običajnem času. Zbrali se bomo v glasbeni učilnici, pomalicali, razdelili notni material, ob 9.00 se bomo z avtobusom odpeljali v Florjan. Nameščeni bomo v skupinskih sobah, v uporabi bo skupna kopalnica. Hrano nam bodo dostavljali iz šole.

Otroci potrebujejo:

 • rjuho, spalno vrečo in vzglavnik,
 • zborovsko mapo,
 • copate,
 • udobna oblačila,
 • pribor za osebno higieno,
 • družabne igre.

 

Z vajami bomo zaključili v petek ob 18.00. Nazaj ne bo organiziranega prevoza, odhod domov je z lastnim prevozom. Prosim, da jih pridete iskat.

Za morebitne dodatne informacije sem za Vas dosegljiva preko eAsistenta ali na elektronskem poštnem naslovu metka.berk@os-sostanj.si

Lep pozdrav

Metka Berk,

zborovodkinja

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                     Šoštanj, 21. 2. 2023

 

Spoštovani starši!

 

V želji, da bi naš MPZ spet segel med najboljše slovenske mladinske zbore, bomo zanj organizirali  INTENZIVNE PEVSKE VAJE. Izvedli jih bomo v župnijskem domu pri cerkvi Sv. Florjana (Florjan 16) od

četrtka, 9. 3. 2023, do petka 10. 3. 2023.

Otroci v četrtek zjutraj pridejo v šolo ob običajni uri. Z avtobusom se bomo ob 8.00  odpeljali  V Florjan. Učiteljice spremljevalke  bomo poskrbele za organizacijo dela in urnik aktivnosti. Obroke  nam bodo pripravljali v šolski kuhinji in jih dostavili v Florjan.  V šoli bo v četrtek in petek za sodelujoče odpovedana malica in kosilo. V petek bodo vaje do 18.00, odhod domov bo z lastnim prevozom (jih pridete iskat).

Prispevek za izvedbo je 10 €, ki ga prinesejo do srede, 8. 3. 2023. Oddajo  ga meni ali Klementini Rednak Mežnar.

 

Zaradi organizacije Vas prosim, da izpolnite spodnji del tega obvestila, pevci pa mi ga naj vrnejo do srede, 1. 3. 2023.

Prijazen pozdrav.

 Metka Berk

zborovodkinja MPZ

                                                                     

Moj otrok,________________________________, učenec / ka ______ razreda

SE BO UDELEŽIL(A) / SE NE BO UDELEŽIL(A)  (ustrezno obkrožite) intenzivnih pevskih vaj.

Podpis staršev: __________________________

2021/2022

priprave, marec 2022

2020/21

epidemija Covid

2019/20

priprave MPZ, 6.-8. 3. 2020

priprave

Mednarodno zborovsko tekmovanje  EMJ Neerpelt v Belgiji

Zborovsko tekmovanje EMJ v Belgiji načrtovano v začetku maja 2020, zaradi koronavirusa, odpadlo.

Vrnitev soglasij MPZ Belgija

Prošnja za donatorstvo

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj

Šoštanj, 26. 9. 2019

Spoštovani starši pevk in pevcev MPZ.

S člani interesne dejavnosti MPZ smo si za letošnje šolsko leto zastavili zelo visoke cilje. Največji izziv bo seveda mednarodno tekmovanje  EMJ Neerpelt v Belgiji. Brez vaše podpore jih seveda ne bomo uspeli uresničiti. Zato vas vabim na sestanek, ki bo v četrtek, 3. 10. 2019, ob 17.00 v učilnici glasbene umetnosti, kjer se bomo lahko pogovorili o naših načrtih in načinu izpeljave le teh.

Vljudno vabljeni.

Metka Berk,

zborovodkinja

2018/19

Mednarodno zborovsko tekmovanje “Lege Artis” Tuzla

6.-8. 6. 2019, Tuzla (BiH).

MPZ OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ na mednarodnem pevskem tekmovanju Lege Artis v Tuzli

…Trdo delo, vztrajnost, močna želja in petje s srcem…

To so sestavine, ki so pevce mladinskega pevskega  zbora OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj pod vodstvom odlične zborovodkinje Metke Berk in korepetitorke Klementine Rednak Mežnar, spremljale na poti v Tuzlo , kjer so se od 6. 6.  do 8. 6. 2019 udeležili prestižnega tekmovanja Lege Artis. Že na vajah so zapeli s takim žarom, da so učiteljici spremljevalki Matejo Čokelc in Sabino Žnidar spravili v solze, njihov nastop na tekmovanju pa je bil še samo nadgrajen. Tudi sodniki so bili navdušeni, saj so jih povabili v Grand Prix, tekmovanje za 1. mesto. Na odru so zablesteli kot profesionalni pevci in skupaj z zborovodkinjo očarali dvorano. Zares zasluženo so  si priborili kar 92 točk in osvojili prvo nagrado (zlato priznanje z odličjem). S svojo izvedbo skladbe Naj živi hrup so zatresli celo Tuzlo in si priborili posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne skladbe.

Nagrade pa niso vse, kar so pevci osvojili v teh čudovitih dneh – stkala so se nova prijateljstva, tudi takšna, ki sežejo izven meja, saj je glasba jezik, ki povezuje vse, ki jo nosijo v srcu.

Hvala ravnateljici mag. Majdi Zaveršnik Puc, ki podpira in spodbuja mlade pevke in pevce k petju in druženju v zboru. Hvala učiteljem v šoli, ki dovolijo pevkam in pevcem, da včasih manjkajo pri pouku zaradi intenzivnih priprav. Hvala staršem, ki pripeljejo svoje otroke na vaje tudi v sobotah in na premnoge popoldanske nastope in vaje.

Posebna zahvala je namenjana županu Občine Šoštanj, g. Darku Menihu, ki je s finančno pomočjo pripomogel, da so se pevci in pevke sploh lahko udeležili mednarodnega tekmovanja.

Lahko smo ponosni, da takšen mali kraj, kot je Šoštanj, premore toliko dobrih pevk in pevcev.

S srcem in vztrajnostjo se bomo trudili naprej vzdrževati čim višji nivo pevske kulture.

Klementina Rednak Mežnar, prof.

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj

Šoštanj, 28. 5. 2019

 

OBVESTILO

V četrtek, 6. 6. 2019, odhajamo s pevci MPZ na mednarodno tekmovanje »LegeArtis« v Tuzlo. Otroci pridejo zjutraj normalo v šolo. Najprej bomo pomalicali, odhod izpred šole predvidevamo ob 8.15. Prvi dan je namenjen potovanju v Tuzlo in namestitvi v hotelu (Hotel Tuzla, ZAVNOBiH-a  br.13,    75 000 Tuzla), drugi dan je dan tekmovanja (Bosanski kulturni center), tretji dan pa si bomo po odjavi iz hotela vzeli nekaj časa za ogled turističnih znamenitosti Tuzle.

Otroci potrebujejo:

 • veljaven osebni dokument (potni list ali osebna izkaznica),
 • oblačila za 3 dni,
 • staro pevsko majico, hlačne nogavice kožne barve,
 • pribor za osebno higieno,
 • kakšno zdravilo proti bolečinam, za grlo…
 • steklenico z vodo,
 • malico (kosilo) za 1. dan (rezerviran imamo polpenzion, začnemo v četrtek z večerjo, kosilo drugi in tretji dan bo financirala šola)
 • zavarovanje za tujino bo za celo skupino sklenjeno v šoli, vendar je priporočljivo, da imajo s sabo modro kartico zdravstvenega zavarovanja za tujino, če jo seveda imajo,
 • nekaj žepnine (valuta – konvertibilne marke) – znesek po lastni presoji.

Domov (parkirišče pred šolo) bomo  prišli v soboto, 8. 6. 2019, v poznih večernih urah.

Prosim, da otroke opozorite na uporabo mobitelov. BiH ni v EU, zato so lahko stroški prenosa podatkov hitro zelo visoki.

Lep pozdrav

zborovodkinja

Metka Berk

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                   

Šoštanj, 29. 3. 2019

 

Spoštovani starši.

Glede na to, da naš MPZ v zadnjem času dosega lepe  rezultate, smo se odločili, da se v letošnjem šolskem letu preizkusimo še na mednarodnem tekmovanju. V načrtu smo imeli sodelovanje na Mladinskem pevskem festivalu v Celju, vendar je  le-ta preložen na naslednje leto.  V iskanju finančno vzdržne možnosti se je ponudila priložnost prijave na mednarodno zborovsko tekmovanje “Lege Artis” , ki bo potekalo od 6. 6. do 8. 6. 2019 v Tuzli (BiH). V primeru, da bomo sprejeti na tekmovanje, bo stroške prevoza krila šola, stroške bivanja (2x polpenizon), ki bodo znašali od 50 do 73 € – odvisno od namestitve, pa bi poravnali udeleženci sami (dva obroka –  maj, junij). V primeru, da pridobimo še kakšna sponzorska sredstva, se bo drugi obrok sorazmerno zmanjšal.

Če se strinjate, da  Vaš otrok sodeluje v pripravah na tekmovanje in ste pripravljeni  poravnati omenjene stroške, Vas prosim, da to potrdite na spodnjem odrezku, katerega mi naj pevci vrnejo čim prej.

Na tekmovanju želimo biti čim bolj uspešni. Zato bodo pevci, ki ne bodo dosegali postavljenih standardov petja morali pridobiti še nekaj pevskih izkušenj in počakati na naslednjo priložnost.

Za vsa dodatna vprašanja sem vam na voljo v četrtek, 4. 4. 2019, od 17. do 19. ure na redni popoldanski govorilni uri.

Lep pozdrav

                                                                        Metka Berk

                                                                        zborovodkinja MPZ

Strinjam se, da  moj otrok______________________________

učenec / ka ______ razreda sodeluje  v pripravah na pevsko tekmovanje in na samem tekmovanju v Tuzli (6. 6 – 8. 6. 2019).

Podpis staršev: __________________________

Priprave v CŠOD Gorenje – Zreče 2018/2019

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj

Šoštanj, 25. 02. 2019

 

OBVESTILO

V petek, 1. 3. 2019, odhajamo s pevci MPZ na priprave v CŠOD Gorenje – Zreče (v šoli bo za ta dan za vse udeležence odpovedano kosilo). Prvi dve šolski uri bodo učenci še prisotni pri pouku, 3. in 4. uro bomo imeli pevsko vajo. Torbe in kovčke bodo pred poukom lahko  odložili v glasbeno učilnico. Odhod avtobusa bo ob 11.30 (avtobusna postaja pred šolo).

Otroci potrebujejo:

 • notno mapo,
 • potrebščine za prvi dve uri pouka v petek,
 • copate (v kovčku so spakirani čisto pri vrhu)
 • posteljnino,
 • udobna oblačila,
 • pribor za osebno higieno,
 • kartico zdravstvenega zavarovanja.

 

V nedeljo, 3. 3. 2019, se bomo v Šoštanj vrnili okoli 15. ure (parkirišče pred šolo).

Lep pozdrav.

Metka Berk

zborovodkinja

Šoštanj, 14. 12. 2018

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                  

Spoštovani starši!

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo za pevce MPZ  organizirali INTENZIVNE PEVSKE VAJE. Izvedli jih bomo v centru CŠOD Gorenje – Zreče (www.csod.si) in sicer v času od

petka, 1. 3. 2019, do nedelje, 3. 3. 2019.

Osnovna cena znaša 52 €. Znesek boste lahko poravnali v dveh obrokih (januar, februar) s plačilom po položnici. Prvi obrok bo znašal 25 €, pri drugem obroku pa bo upoštevan še izkupiček od prodaje koledarjev, tako da bo znesek nižji.

V ponudbo je vključen prevoz (avtobus), vikend paket v domu Gorenje (razširjeni polni penzion). Učence bomo spremljale učiteljice  spremljevalke in zborovodkinja, ki bomo poskrbele za  varnost otrok, organizacijo dela in urnik aktivnosti.

Zaradi rezervacije prijave Vas prosim, da izpolnite spodnji del tega obvestila, pevci pa mi ga naj vrnejo do srede, 19. 12. 2018.

Prijazen pozdrav.

  Metka Berk

zborovodkinja MPZ

Moj otrok,________________________________, učenec / ka ______ razreda

SE BO UDELEŽIL(A) / SE NE BO UDELEŽIL(A)  (ustrezno obkrožite) intenzivnih pevskih vaj.

Podpis staršev: __________________________

 

 

2016/17

Od petka, 31. 3. 2017, do nedelje, 2. 4. 2017.  CŠOD Škorpijon – Sv. Duh na Ostrem vrhu. Odhod 11.20/prihod 15.00.

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj

Šoštanj, 27. 3. 2017

 

OBVESTILO

V petek, 31. 3. 2017, odhajamo s pevci MPZ na priprave v CŠOD Škorpijon  – Sv. Duh na Ostrem vrhu (v šoli bo za ta dan za vse udeležence odpovedano kosilo). Prvi dve šolski uri bodo učenci še prisotni pri pouku, 3. in 4. uro bomo imeli pevsko vajo v glasbeni učilnici. Odhod avtobusa bo ob 11. 20 (avtobusna postaja pred šolo).

Otroci potrebujejo:

 • potrebščine za prvi dve uri pouka v petek,
 • copate (v kovčku so spakirani čisto pri vrhu)
 • posteljnino,
 • udobna oblačila,
 • pribor za osebno higieno,
 • kartico zdravstvenega zavarovanja.

V nedeljo, 2. 4. 2017, se bomo v Šoštanj vrnili okoli 15. ure (parkirišče pred šolo).

Za morebitne dodatne informacije sem za Vas dosegljiva na elektronskem poštnem naslovu metka.berk@gmail.com.

Lep pozdrav.

Metka Berk

zborovodkinja

Priprave – intenzivne pevske vaje za MPZ,  do 31. januarja 2017 oddati prijavnico.

Priprave od petka, 31. 3. 2017, do nedelje, 2. 4. 2017, CŠOD Škorpijon – Sv. Duh na Ostrem Vrhu.

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                     Šoštanj, 24. 1. 2017

Spoštovani starši!

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo za pevce MPZ  organizirali INTENZIVNE PEVSKE VAJE. Izvedli jih bomo v centru CŠOD Škorpijon – Sv. Duh na Ostrem Vrhu (www.csod.si) in sicer v času od

petka, 31. 3. 2017, do nedelje, 2. 4. 2017.

Cena znaša 50 € (osnovna cena je 60,93 €, razlika se bo poravnala z izkupičkom od prodaje koledarjev). Znesek boste lahko poravnali v dveh obrokih (februar, marec) s plačilom po položnici.

V ponudbo je vključen prevoz (avtobus), vikend paket v domu Gorenje (razširjeni polni penzion). Učence bomo spremljale učiteljice  spremljevalke in zborovodkinja, ki bomo poskrbele za  varnost otrok, organizacijo dela in urnik aktivnosti.

Zaradi rezervacije prijave Vas prosim, da izpolnite spodnji del tega obvestila, pevci pa mi ga naj vrnejo do torka, 31. 1. 2017.

Prijazen pozdrav.

Metka Berk

zborovodkinja MPZ

Moj otrok,________________________________, učenec / ka ______ razreda

SE BO UDELEŽIL(A) / SE NE BO UDELEŽIL(A)  (ustrezno obkrožite) intenzivnih pevskih vaj.

Podpis staršev: __________________________

 

 

2015/16

CŠOD Breženka v Fiesi, od petka, 29. 1. 2016, do nedelje, 31. 1. 2016. Prijavnice je bilo potrebno vrniti do srede, 2. 12. 2015.

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj

Šoštanj, 19. 1. 2016

 V petek, 29. 1. 2016, odhajamo s pevci MPZ na priprave v CŠOD Breženka v Fiesi (v šoli bo za ta dan za vse udeležence odpovedano kosilo, malicali bomo pred odhodom). Odhod avtobusa bo ob 8. 30 (avtobusna postaja pred šolo).

Otroci potrebujejo:

 • copate,
 • posteljnino,
 • udobna oblačila,
 • pribor za osebno higieno,
 • kartico zdravstvenega zavarovanja,
 • zborovsko mapo.

V nedeljo, 31. 1. 2016, se bomo v Šoštanj vrnili okoli 17. ure (parkirišče pred šolo).

Lep pozdrav.

Metka Berk

zborovodkinja

2014/15

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                  Šoštanj, 30. 11. 2015

Spoštovani starši!

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo za pevce MPZ organizirali INTENZIVNE PEVSKE VAJE. Izvedli jih bomo v centru CŠOD Breženka v Fiesi (www.csod.si) in sicer v času od petka, 29. 1. 2016, do nedelje, 31. 1. 2016.

Polna cena znaša 64 €. Znesek boste lahko poravnali v dveh obrokih (december, januar) s plačilom po položnici. Januarski obrok bo znižan, saj se bo pri izračunu upošteval še denar, ki ga bomo zbrali s prodajo koledarjev.

V ponudbo je vključen prevoz (avtobus), vikend paket v domu Breženka (razširjeni polni penzion). Poskrbeli bomo tudi za večerno animacijo. Učence bomo spremljale učiteljice spremljevalke in zborovodkinja, ki bomo poskrbele za varnost otrok, organizacijo dela in urnik aktivnosti.

Zaradi rezervacije prijave Vas prosim, da izpolnite spodnji del tega obvestila, pevci pa mi ga naj vrnejo do srede, 2. 12. 2015.

Prijazen pozdrav.

Metka Berk

zborovodkinja MPZ

Moj otrok,________________________________, učenec / ka ______ razreda

SE BO UDELEŽIL(A) / SE NE BO UDELEŽIL(A) (ustrezno obkrožite) intenzivnih pevskih vaj.

Podpis staršev: __________________________

 

Intenzivne pevske vaje 2014/15

V petek, 8. 5. 2015, odhajamo s pevci MPZ na priprave v CŠOD Gorenje nad Zrečami (v šoli bo za ta dan za vse udeležence odpovedano kosilo, malicali bomo pred odhodom). Odhod avtobusa bo ob 8. 15 (avtobusna postaja pred šolo).

Otroci potrebujejo:

 • posteljnino,
 • udobna oblačila,
 • pribor za osebno higieno,
 • kartico zdravstvenega zavarovanja,
 • zborovsko mapo.

V nedeljo, 10. 5. 2015, se bomo v Šoštanj vrnili okoli 14. ure (parkirišče pred šolo).

Prijetne praznike in lep pozdrav.

 Metka Berk

zborovodkinja

Osnovna šola Karel Destovnik-Kajuh Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                Šoštanj, 27. 3. 2015

Spoštovani starši!

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo za pevce MPZ organizirali INTENZIVNE PEVSKE VAJE. Izvedli jih bomo v centru CŠOD Gorenje nad Zrečami (www.csod.si) in sicer v času od petka, 8. 5. 2015, do nedelje, 10. 5. 2015.

Cena znaša 32 € (osnovna cena je 49 €, razlika se bo poravnala z izkupičkom od prodaje koledarjev). Znesek boste lahko poravnali v dveh obrokih (april in maj) s plačilom po položnici.

V ponudbo je vključen prevoz (avtobus), vikend paket v domu Gorenje (razširjeni polni penzion). Poskrbeli bomo tudi za večerno animacijo. Učence bomo spremljale učiteljice spremljevalke in zborovodkinja, ki bomo poskrbele za varnost otrok, organizacijo dela in urnik aktivnosti.

Zaradi rezervacije prijave Vas prosim, da izpolnite spodnji del tega obvestila, pevci pa mi ga naj vrnejo do torka, 31. 3. 2015.

Prijazen pozdrav.

Metka Berk

zborovodkinja MPZ

Moj otrok,________________________________, učenec / ka ______ razreda

SE BO UDELEŽIL(A) / SE NE BO UDELEŽIL(A) (ustrezno obkrožite) intenzivnih pevskih vaj.

Podpis staršev: __________________________

(Skupno 1.551 obiskov, današnjih obiskov 1)