Varujmo Šd

Zaključek projekta Odpadek naj ne bo samo odpadek 2023/2024

Sreda, 24. 4. 2024, ob 10.30 uri, v Vili Rožle v Velenju

Udeleženci: Tician Štakne, Klemen Zore, Martin Kumer Zupančič, Lia Hrastnik, Deja Lazar, Tamara Škoflek, Klara Lucija Pečnik.

Šestošolci naše šole so tudi v tem šolskem letu sodelovali v medobčinskem okoljevarstvenem projektu Odpadek naj ne bo samo odpadek.

Tema letošnjega projekta je bila »MOZAIK ODPADKOV«. Izdelanih je bilo 71 izdelkov, ki jih je ustvarilo 162 avtorjev.

Vsi sodelujoči so se izjemno izkazali in navdušili tako z idejami kot izvedbo del.

Strokovna komisija je med vsemi izdelki izbrala najboljša dela. Med temi je bilo kar 7 avtorjev naše šole.

To pa še ni vse. Za avtorja najboljšega dela in s tem osvojeno 1. mesto je bil imenovan Klemen Zore, za kar je prejel nagrado.

Vsi našteti učenci so se udeležili zaključne prireditve, ki je bila posvečena tudi Svetovnemu dnevu Zemlje. Sama prireditev je bila nadgrajena z ustvarjalno delavnico, v kateri so avtorji najboljših del neizmerno uživali.

Mentorica projekta, Anica Pudgar, vsem čestita za dosežen uspeh.

Zaključek projekta Odpadek naj ne bo samo odpadek 2022/2023

Šestošolci naše šole so tudi v tem šolskem letu sodelovali v medobčinskem okoljevarstvenem projektu Odpadek naj ne bo samo odpadek.

Tema letošnjega projekta je bila »MOJ DEŽNIK JE LAHKO…«. Učenci so dobili nalogo, da iz starih in poškodovanih dežnikov naredijo nekaj novega, nekaj uporabnega. In tako so nastale nakupovalne vrečke, svetilniki, sprehajalne palice, kljuke, ogrinjala za šolsko torbo, palerine in še kaj.

Strokovna komisija je med vsemi izdelki izbrala najboljša dela. Med temi pa je bilo kar 9 avtorjev iz naše šole. In sicer: Ema Hribernik in Diellza Bardiqi, Vid Pirečnik, Nika Smeh, Liam Ibralić, Luka Brglez in Teo Lesjak Lukačić ter Tai Koželjnik in Martin Krt iz 6. razreda.

Vse naštete učence čaka nagradni izlet.

To pa še ni vse. Za avtorja najboljšega dela je bil imenovan Vid Pirečnik, tretje mesto pa je osvojila Diellza Bardiqi. Oba sta prejela nagrado.

Vsi našteti učenci so se udeležili zaključne prireditve. Po razglasitvi rezultatov so v likovni delavnici grafičnega tiska na papir odtiskovali letnice z drevesnih štorov.

Zanimivo, poučno in prijetno darilo.

Mentorica projekta, Anica Pudgar, vsem čestita za dosežen uspeh.

Zaključek projekta Odpadek naj ne bo samo odpadek 2019/2020

Šestošolci naše šole so se  v tem šolskem letu skupaj s šestošolci vseh velenjskih šol in šole v Šmartnem ob Paki udeležili okoljevarstvenega projekta Odpadek naj ne bo samo odpadek.

Tema letošnjega projekta je bila TUDI ODPADKI SO LAHKO LEPI.

V okviru praktičnega dela so šestošolci iz odpadnih materialov izdelali nakit, ogledala, šatulje, obešala za nakit in podobne uporabne predmete. Naredili so 159 izdelkov. Konkurenca je bila zelo močna. Učenci so komisijo, ki je ocenjevala izdelke navdušili z izvirnostjo, inovativnostjo in izvedbo.

Strokovna komisija je avtorjem podelila 6 nagrad. Med nagrajene avtorje sodita tudi učenki naše šole, To sta Eva Vodušek, ki je izdelala šatuljo za nakit in Medea Štakne, ki je naredila štiri komplete nakita iz naravnih odpadkov v posebej za to izdelanih vrečkah. Obe sta učenki 6. _ razreda, mentorica pa je bila učiteljica Lidija Pocajt.

Zaključne prireditve zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja virusa ne bo. Nagrajenki se bosta udeležili nagradnega izleta spomladi 2021.

Čestitamo jima za dosežen uspeh.

 

Vodja projekta

Anica Pudgar

 

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj                                                                                                   Šoštanj, 13. 6. 2019

 

IZLET ZA NAGRAJENCE OKOLJEVARSTVENIH PROJEKTOV

  1. 6. 2019 (torek) MZPM Velenje organizira izlet za nagrajence okoljevarstvenih projektov

Varujmo in ohranimo Šaleško dolino ter Odpadek naj ne bo samo odpadek. Obiskali bomo Goričko, (grad Grad in Vulkanijo).

Zbirno mesto: avtobusna postaja pred OŠ KDK Šoštanj, kjer bo odhod ob 6.40 uri.

Prihod v Šoštanj bo okrog: 16. uri.

Izlet je brezplačen. Sendvič, vodo in sadje dobijo nagrajeni učenci  v šoli. S seboj naj vzamejo  še dodatno malico, vodo oziroma sok in kakšen priboljšek.

Spremljevalka: Danica Švarc

Zaključna prireditev 2019

V četrtek, 25. aprila 2019, je potekala zaključna prireditev projekta: »Varujmo in ohranimo Šaleško dolino«. Projekt je tekmovalnega značaja in poteka med občinami Šmartno ob Paki, Velenje in Šoštanj. Tema letošnjega projekta je bila: Velenjska plaža 2025. Svoje izdelke so oddali tudi osmošolci naše šole: 8. a, 8. b in 8. c

Komisija je med 29 prispelimi skulpturami, instalacijami in plakati izbrala šest najboljših. Avtorji so svoj izdelek tudi predstavili. Po predstavitvi je komisija razglasila najboljše.

Tretje mesto sta osvojili učenki 8. b razreda: Tjaša Kotnik in Sara Kotnik

Odlično pa so svoj izdelek  predstavili tudi učenci 8. c razreda: Karin Napotnik, Nina Nahtigal, Aljoša Pečnik, Jaka Pečnik, Alex Tonkli in Livia Štakne.

Vsi učenci so si zaslužili v mesecu juniju nagradni izlet v Prekmurje.

Za pomoč pri izdelavi skulpture in predstavitvijo velja zahvala tudi vsem trem razredničarkam  in gospe Brigiti Grobelnik.

Mentorica: Danica Švarc

V četrtek, 25. aprila 2019, ob 10.30, bo v Vili Rožle potekal zaključek okoljevarstvenega projekta Varujmo in ohranimo Šaleško dolino. Našo šolo bodo zastopali učenci iz 8. razreda: Alex Tonkli, Nina Nahtigal, Jaka Pečnik, Karin Napotnik, Aljoša Pečnik, Livia Štakne, Tjaša Kotnik in Sara Kotnik.

Odhod avtobusa ob 10.15

Prihod: okrog 12. ure

Mentorica Danica Švarc

2016/17

V ponedeljek, 24. aprila 2017, je potekal zaključek projekta: Varujmo in ohranimo Šaleško dolino. Organizira ga Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje v  sodelovanju z ERICo-m Velenje.  Projekt je tekmovalnega značaja. V njem sodelujejo šole iz občin Šmartno ob Paki, Velenje in Šoštanj. Učenci osmih razredov so morali izdelati plakat z naslovom:  PREMOGOVNIŠKO ENERGETSKA DEDIŠČINA 2020.

Komisija je izmed 20 plakatov izbrala 6 najboljših, med njimi je bil tudi plakat učenk 8. c razreda.  Na zelo zanimiv način so ga predstavile učenke  Enja Tonkli, Manca Nahtigal, Nika Andrejc Sevčnikar, Helenca Klavž, Neža Menih Dokl in Ajda Stropnik. Po predstavitvi se je komisija še enkrat sestala in izmed 6 predstavljenih plakatov je izbrala 3 najboljše. Med nagrajenimi plakati je bil tudi plakat učenk 8. c OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj.

Vse učenke se bodo v mesecu juniju odpravile na nagradni izlet.

Za pomoč pri predstavitvi plakatov se mentorica Danica Švarc zahvaljuje  učiteljici Brigiti Grobelnik.

Mentorica: Danica Švarc

2015/16

Projekt za osmošolce: “Varujmo in ohranimo Šaleško dolino” (izvajajo Medobčinska zveza prijateljev mladine v sodelovanju z ERIC-om): 3. november 2015; Velenje

V petek, 22. 4. 2016, je potekal zaključek projekta: »Varujmo in ohranimo Šaleško dolino«. Učenci osmih razredov so morali izdelati plakat z naslovom: » Velenjsko jezero 2020«.

Komisija je izmed 20. plakatov izbrala 5 najboljših in kar dva plakata iz naše šole. Plakat sta uspešno predstavili učenki Šejla Imamovič in Brina Krejan. Komisiji pa je bil najbolj všeč plakat in predstavitev avtoric Klare Vasle Starič, Sare Anžej, Anje Reberšak, Ajde Dobnik in Lucije Plankelj. Osvojile so prvo mesto.

Vse učenke se bodo v mesecu juniju odpravile na nagradni izlet.

Za pomoč pri predstavitvi plakatov se mentorica Danica Švarc zahvaljuje knjižničarki ge. Lidiji Frelih.

Mentorica: Danica Švarc

2014/2015

VARUJMO IN OHRANIMO ŠALEŠKO DOLINO

V sredo, 22. 4. 2015, je bil v dvorani Centra NOVA v Velenju zaključek projekta Varujmo in ohranimo Šaleško dolino. V projektu so sodelovali učenci 8. razredov iz občin Šmartno ob Paki, Velenje in Šoštanj. Učenci so morali predhodno izdelati plakat na temo Šaleška dolina leta 2030.

Komisija je izmed 18 plakatov izbrala 8 najboljših in med njimi so bili kar 3 plakati iz naše šole.

Izbrane plakate so izdelali učenci:

  1. Anamarija Mežnar, Lara Lesjak, Pika Kretič in Lara Stropnik
  2. Matic Omerzu in Aljaž Juvan
  3. Urška Hudej, Vesna Omerzu, Nina Pačnik, Uroš Šteharnik

Učenci so morali plakate tudi predstaviti. Vsi učenci so imeli zelo dobro predstavitev, tako da je imela komisija zelo težko nalogo izbrati 3 najboljše.

Med najboljše 3 sta se uvrstili učenki Anamarija Mežnar in Lara Lesjak.

Učenci nagrajenih plakatov bodo šli v mescu juniju na nagradni izlet.

Za pomoč pri izvedbi predstavitve se zahvaljujem knjižničarki ga. Lidii Frelih.

 Mentorica projekta: Danica Švarc

(Skupno 472 obiskov, današnjih obiskov 1)