Karierna orientacija

Vpis v srednje šole

Spoštovani starši in devetošolci!

Znane so informacije o stanju prijav za vpis v srednje šole za šolsko leto 2024/25.  Informacije 

Stanje prijav za vpis v SŠ na 2. 4. 2024

Najkasneje do 23. 04. 2024 lahko prijavljeni kandidati svojo prijavnico za vpis prenesejo iz srednje šole, kjer jo imajo sedaj, na drugo srednjo šolo, če menijo, da je to za njih ustrezneje. Postopek prenosa prijav bo tudi letos potekal elektronsko. To storite tako, da na izbrano srednjo šolo, kjer ste oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca, posredujete skrenirano/fotografirano izjavo o prenosu prijavnice. Prijavnica mora biti podpisana s strani kandidata in starša. Z izjavo pisno zaprosite, da v vašem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavnico. Seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev srednjih šol skupaj z izjavo za prenos prijavnice je objavljen na spletni strani Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, v rubriki “Vpis v srednjo šolo”.

Lep pozdrav.

Mojca Čas

svetovalna delavka

17. 1. 2024: Objavljen Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove

Spoštovani devetošolci in starši!

Naj vas opomnimo na nekaj pomembnih bodočih aktivnosti iz karierne orientacije:

  • V FEBRUARJU
  • Informativna dneva (pouka prosta): v petek 16. 2. in v soboto 17. 2. 2024

PRIPOROČILO: Priporočamo, da se na spletu po interesih vaših otrok in skupaj z njimi do takrat pozanimate, kdaj in kje imajo njim zanimivi oziroma izbrani programi šol ali dijaški domovi predstavitve in jih nato skupaj obiščete v petek in/ali v soboto.

  • V MARCU
  • *Samo za nekatere posamezne programe, za katere je to vpisni pogoj: Prijava na opravljanje preizkusa nadarjenosti ali izpolnjevanje športnih pogojev; zadnji rok: 4. 3. 2024. Obrazce najdete na spletni strani ministrstva pod razdelkom Prijavnice: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ .
  • PRIJAVA ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE; ZADNJI ROK: 2. 4. 2024

POJASNILO: Prijavnico za prijavo za vpis bomo skupaj z učenci v listnati obliki reševali s svinčnikom najprej v šoli, nato jo bodo prinesli k vam domov, kjer jo boste skupaj dopolnili, potrdili in prevlekli še s kulijem in jo bodo nato prinesli nazaj v šolo, kjer jo bomo po pregledu odposlali.

  • V APRILU
  • Javna objava številčnega stanja za vpis v SŠ
  • Morebitni prenosi prijav

Dodatno priporočamo še ogled spletne strani MOJA IZBIRA. SI, kjer najdete koristne informacije (o poklicih, šolah, o deficitarnih poklicih in drugem): https://www.mojaizbira.si/

 

Z morebitnimi dodatnimi vprašanji nas lahko kontaktirate v šolsko svetovalno službo. Prijazen pozdrav!

Šolska svetovalna služba

Mojca Čas

Telefon: 03898635

Posredujemo sporočilo Šolskega centra Rogaška Slatina:
Spoštovani devetošolci, osmošolci ter starši!

Na Šolskem centru Rogaška Slatina 25. 1. 2024 ponovo organiziramo dan odprtih vrat .

Vsakega učenca, ki bi si želel s starši v živo ogledati našo šolo (učilnice gimnazijcev, steklarsko in optično delavnico ter dijaški dom), bomo sprejeli individualno. Za individualne oglede in predstavitve programov bomo na voljo 25. 1. 2024od 16.00 do 18.30. Vsi zainteresirani učenci naj si svoj termin “rezervirajo” preko elektronske pošte anja.bankovic@scrs.si ali preko telefona 03 818 20 75 in sporočili jim bomo točno uro ogleda. 

 

Za tiste, ki nas v živo ne bodo uspeli obiskati, pa bomo pripravili  videokonferenčno predstavitev, prav tako 25. 1., ob 17.30. Pošiljam vam povezavo do predstavitve https://meet.google.com/wbb-yqiu-bzq

Hvala in lep pozdrav

Anja Banković, mag. psih.

Šolska svetovalna delavka ŠC Rogaška Slatina

Spoštovani devetošolci, osmošolci ter starši. 

Na šolo smo prejeli tiskani izvodi SREDNJEŠOLSKEGA VPISNIKA 2024, ki smo jih že razdelili učencem 9. razreda. Predlagamo, da si učenci skupaj s starši  brošuro dobro pregledajo, da bodo tako lažje prišli do pravilne izbire nadaljnjega izobraževanja.

Izvod Srednješolskega vpisnika je, kot vsako leto, za učence brezplačen, saj ga financirajo srednje šole in gimnazije same.

Osmošolci tiskane brošure niso prejeli, zato vam posredujem še spletno povezavo do e-različice publikacije in predlagamo, da jo prav tako temeljito pregledate.

Povezava: https://www.dijaskisvet.si/srednjesolski-vpisnik/ .

 

Lep pozdrav.

 

Svetovalne delavke

(Skupno 560 obiskov, današnjih obiskov 1)