2018/2019

VZORNA ŠPORTNICA OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj –  šolsko leto 2018/2019

URŠA SEVČNIKAR

Zadnja leta smo imeli na šoli generacijo izjemnih športnic in ko smo že mislili, da bomo dolgo čakali zopet na kaj takega, je na nebu posijala nova zvezda. Urša SEVČNIKAR je sedmošolka, ki se lahko na vseh športnih področjih uspešno kosa z devetošolkami. Že to je podatek, ki priča o njeni izjemni športni nadarjenosti. Poizkusila se je že v veliko športnih panogah, saj si vsak trener lahko samo želi igralke njenega kova, a na koncu se je vendarle odločila za odbojko. Trenira v ŽOK Kajuh Šoštanj, kjer dosegajo deklice uspehe v državnem merilu. Urša igra v klubu za ekipo male odbojke, starejših deklic in kadetinj. S šolsko ekipo je v odbojki na mivki dosegla 2. mesto na področnem tekmovanju in uvrstitev na državno polfinale, kjer so bile 5.. Kot kapetan je s šolsko ekipo male odbojke postala najprej medobčinska in nato še področna prvakinja. S šolsko odbojkarsko reprezentanco je osvojila 1. mesto na medobčinskem ter 2. mesto na področnem in četrtfinalnem državnem tekmovanju.

Vrhunske rezultate dosega tudi v atletiki, predvsem je zelo uspešna v skoku v višino, kjer njen osebni rekord pri 12-tih letih znaša kar 140 cm. Zato svoje atletsko znanje izpopolnjuje v AK Velenje. Na področnem posamičnem atletskem tekmovanju za osnovne šole je zmagala v skoku v višino in se z dobrim rezultatom uvrstila na državno finale, kjer je zasedla 18. mesto. Tekla je tudi v šolski štafeti 4 x 100m, ki je na področnem tekmovanju osvojila 4. mesto. Na medobčinskem krosu je osvojila srebrno medaljo, na državnem finalu v krosu pa odlično 10. mesto ter tako dokazala, da je prava borka. Za šolsko reprezentanco je igrala rokomet in tekmovala na področnem prvenstvu v smučanju.

Ker je Urša zelo bistro in delovno dekle, smo prepričani, da bo znala to svojo športno nadarjenost v življenju dobro izkoristiti.

URŠA ISKRENE ČESTITKE!

 

VZORNI ŠPORTNIK OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ

Šolsko leto 2018/2019

SEBASTJAN TURINEK

Naslov vzornega športnika že drugič prihaja v roke Sebastjana TURINEKA. To šolsko let je bilo zanj na športnem področju še posebej naporno. Ves čas se je spopadal z bolečinami v hrbtenici in prav zaradi tega je moral po nasvetu zdravnikov, sprejeti zelo težko odločitev: slovo od nogometa, ki je zanj šport številka ena. Vrsto let je bil igralec in kapetan ekipe v NK Rudar iz Velenja in tudi član regijske reprezentance, na kar je bil še posebej ponosen.

Našo šolo je zastopal prav v vseh igrah z žogo, kjer se je z ostalimi učenci iz ekipe uvrščal vse do državnega polfinala. Sodeloval je tudi na področnem tekmovanju v smučanju in namiznem tenisu. Skratka, ni bilo športnega dogodka, kjer ne bi s svojim znanjem in trudom pripomogel k skupnemu uspehu učencev naše šole.

Atletika pa je področje, kjer z vrhunskimi rezultati spada v sam državni vrh. Redno obiskuje treninge v AK Velenje in ima kar nekaj odmevnih rezultatov v klubskem državnem merilu ter tudi izven naših meja. Na Mednarodnih igrah šolarjev v Jeruzalemu, je avgusta 2018 tekel na 1500 m in osvojil odlično 6. mesto. Oktobra 2018 je v Splitu na 7. Jadranskih susretih osvojil 2. mesto v teku na 300 m. Letos pozimi je na dvoranskem državnem prvenstvu v kategoriji U16, osvojil 2. mesto v teku na 1000m in na Prvenstvu Slovenije v krosu zmagal v svoji kategoriji.

Na šolskem atletskem ekipnem področnem tekmovanju je osvojil 1. mesto v teku na 300 m in tudi s štafeto 4 x 100 m, ter tako pripomogel k osvojitvi naslova šolskega področnega prvaka in uvrstitev na državno finale. Vrhunec pa je dosegel prav na koncu šolskega leta, ko je zmagal najprej na področnem posamičnem šolskem atletskem tekmovanju  v teku na 1000 m in nato še z izjemnim finišem  na državnem finalu, ko je premagal svojega največjega tekmeca, postavil osebni in šolski rekord v teku na 1000 m s časom 2minuti 43sekund 35stotink.

Njegova športna zgodba nam je lahko v poduk, da ko v življenju nastopijo bolečine ali težave, lahko poiščemo drugo pot in z dobro voljo premagamo vse.

SEBASTJAN ISKRENE ČESTITKE!

Aktiv športnih pedagogov

(Skupno 590 obiskov, današnjih obiskov 1)