Šolska svetovalna služba

Dosegljivost svetovalne službe:

Maja A. Požegar (maja.a.pozegar@gmail.com), Skype ali Zoom: vsak dan od 10.00-11.00, sreda 18.00 – 19.00

Jelka Peterlin, (jelka.peterlin@gmail.com) Skype: vsak dan 11.00-12.00, četrtek 18.00-19.00

Vsi preventivni pregledi,sistematika in cepljenja trenutno ustavljeni, mirujejo. Tudi za bodoče prve razrede…

 

Vse novosti na:

https://padlet.com/majaapozegar/wtq6gp7abidq

 

Dragi starši in otroci!

Pripenjam nekaj materiala in povezav, da bo vaše brskanje po spletu morda bolj usmerjeno in učinkovito.

Pozdrav, Maja A. Požegar

Če boste kdaj potrebovali kakšno vodeno kratko vajo čuječnosti, meditacijo, da si to privoščite, poiščete na spletu. Lepe vaje, lahko pomirja in sprošča. Tudi za otroke…
Posredujem vam eno povezavo…
https://www.cujecnost.org/vaje-cujecnosti/

Lp Jelka

Spoštovani starši in otroci!

Večkrat se spomnim pogovorov z otroki, kaj vse bi naredili, da bi se šola zaprla, da nam ne bi bilo zjutraj vstajati, ne učiti, ne opravljati domačih nalog… Najbrž si nismo niti predstavljali, da nam je lahko to tako blizu in da lahko traja več kot le nekaj dni. Očitno ima narava in z njo ljudje svojo pot. Tokrat smo pri tem precej nemočni. Kar lahko naredimo je, da situacijo sprejmemo, jo razumemo in skušamo najti sebi in drugim prijazen način, da to prebrodimo. V zadnjih dveh tednih (in najbrž tudi v naslednjih nekaj) so pred nami mnogi izzivi; kako zaživeti med štirimi stenami, kako preživeti toliko čas z istimi ljudmi, kako ob tem še opraviti vse obveznosti, opravila, prenesti skrbi, strahove… Seveda ne pozabimo tudi na prijetnejše trenutke – morda lahko spimo malo dlje, pogledamo skupaj filme, preberemo knjige do konca, končno uredimo fotografije, zložimo omare… Ali pa preprosto SMO. V krogu svojih najbližjih.

Vsekakor pa je drugače kot je bilo. In morda bo še bolj. Tako v vsakodnevnem življenju, kot seveda posledično tudi v šoli. Vsak dan iščemo nove načine, poti med vami in nami. Nekaj je bolje, nekaj slabše. Najbrž pa se vseeno vsaj malo pogrešamo.

Če vam, otrokom ali staršem, lahko pri tem kakorkoli olajšam dni, sem vam na voljo od ponedeljka do petka med 10.00 in 11. uro v živo preko aplikacij Skype ali Zoom (pod Maja A. Požegar, maja.a.pozegar@gmail.com) ter zaenkrat v sredo popoldan, od 18.00 in 19.00 oz. po dogovoru. Kadarkoli pa sem dosegljiva preko elektronske pošte in easistenta.

Posebej vesela bom tudi samo kakšnega pozdravčka otrok, velikih in majhnih, da vidim, kaj vse počnete doma!

Vabljeni, da se ne pozabimo do počitnic!

V upanju, da ste večino zdravi in dobro, vas lepo pozdravljam!

Maja A. Požegar, psihologinja

 

Spoštovani!

Pridružujem se v želji, da vsi zmoremo in naredimo najboljše kot znamo in zmoremo.

Na elektronski pošti, preko easistenta in na Skypu sem vam na voljo od ponedeljka do petka od 11.00 do 12.00 in ob četrtkih popoldan od 18.00 do 19.00 oz. po dogovoru.

Ostanimo  zdravi.

Lep pozdrav  Jelka Peterlin, pedagoginja

(Skupno 729 obiskov, današnjih obiskov 1)