Domovinska in državljanska kultura in etika

1. teden
2. teden
3. in 4. teden
5. teden
6.-9. teden
10. teden

11. teden:

DKE 7

Sedmošolci in sedmošolke!

Dočakali smo težko pričakovan prihod v šolo. Za danes vam ne pošiljam novega dela, želim pa, da uredite svoje zapiske, opravite neopravljeno delo, ki ga več ne pošiljajte na vpogled, saj bomo stvari imeli čas pregledati pri pouku.

Na snidenje … v sredo.

Učiteljica Sonja Bric

 

10. teden – DKE 7

Dragi sedmošolci!

Naše delo v zvezi s tematiko religij je zaključeno. Pridobili ste tudi ocene. Upam, da ste z njimi zadovoljni. Zdaj vas čaka novo delo v priponki.

Opravite ga skrbno, morda vam bo pri zaključevanju ocen to prišlo prav.

Učiteljica

 

Prvomajske počitnice

 

Navodila za izdelavo projektne naloge na temo Verstva ali religije: DKE 7

Dragi sedmošolci,

v priponki so natančna navodila za oddajo pisne naloge na temo verstva ali religije. Ne spreglejte datuma oddaje, 15. 5. 2020 (lahko prej, ne pa potem), in natančno upoštevajte vse zahteve, ker je od tega odvisna vaša ocena.

Hkrati vas spet pozivam, da poslikate dosedanje delo in ga pošljete na vpogled – do sedaj niste bili preveč skrbni, saj sem iz 7. a dobila 10 zapisov vašega dela, iz 7. b 9 in iz 7. c le 8.

Potrudite se in svoje delo opravljajte sproti in skrbno.

Učiteljica

 

6.-9. teden – DKE 7

Drage učenke in učenci!

Pri DKE 7 začenjate  novo in hkrati zadnje poglavje snovi. V priponki vas čakajo navodila za delo, ki ga opravite natančno in skrbno, saj gre za projektno delo, ki ga bom tudi ocenjevala.

V prejšnjem tednu sem vas pozvala, da mi pošljete na ogled svoje izdelke/zapiske na moj elektronski naslov: sonja.bric@gmail.com. Nekateri ste to že naredili – res pohvalno 🙂. Želim, da čim prej to storite tudi ostali.

 Vaša učiteljica

 

5. teden:

Dragi sedmošolci,

po začasnem urniku imate v ponedeljek 5. tedna izolacije praznični dan, velikonočni ponedeljek.

Predvidevam, da boste mnogi v tem tednu vseeno iskali delo za DKE, zato predlagam:

– da skrbno preverite, ali imate opravljene vse dejavnosti prvih štirih tednov (vsebini sta bili Mediji in Vrednote),

– da uredite zapise in dopišete manjkajoče podatke, potem pa mi fotografije pošljete na vpogled na moj e-mail: sonja.bric@gmail.com.

Kdor je to že storil, mu seveda ni potrebno še enkrat.

 

Bodite lepo, ostanite pridni in zdravi.

  Sonja Bric

3. in 4. teden: Delo na daljavo – DKE 7 – 3. in 4. teden

Dragi sedmošolci!

Za nami je že dva tedna s strani naših voditeljev zapovedane izolacije. Kako se znajdete? Je težko ne odhajati od doma? Je težko vse za šolo bolj kot ne delati sam/-a? Kaj v tej situaciji najbolj pogrešate?

Ste kaj razmišljali, kaj je v teh časih še posebej pomembno za vas, za nas in za soljudi? Česa si najbolj želimo zase in za vse okoli nas? Bom kar sama odgovorila: ZDRAVJA.

In kaj to je? To je nekaj, kar ima za človeka poseben pomen – to je človekova VREDNOTA.  Človek po njej hrepeni, se stvari veseli, včasih zanjo tudi trpi, se bori, jo spoštuje in se je drži.

O vrednotah se boste v nadaljevanju dela za DKE seznanjali in jih, upam, tudi živeli. Zdaj pa veselo na delo, ki se nahaja v priponki – naj vas vodi vedoželjnost. POZOR: Delo je predvideno za dve uri.

Moj e-naslov poznate iz prejšnjega tedna. Vesela bom vsakega vašega sporočila.

 Učiteljica Sonja Bric

 

2. teden: DKE 7

Sedmošolke in sedmošolci!

V prejšnjem tednu ste se seznanjali z različnimi mediji in najbrž na predpisano temo že uredili tudi svoje zvezke.

Vem, da ste zelo obremenjeni s šolskim delom, a vas kljub temu v tem tednu vabim, da si ogledate spletno stran https://safe.si/nasveti/neprimerne-in-nezakonite-vsebine/zavajajoce-vsebine .

Našli boste zanimivosti, ki vam bodo koristile v življenju, saj se nanašajo na zavajajoče/lažne vsebine, ki jih različni mediji prinašajo vsakodnevno. Ker pa jim vi ne želite nasedati, je prav, da veste, na kaj morate biti pozorni.

Malo nižje kliknite tudi na Praktične napotke za najstnike in si oglejte Priporočene videe. So prav zanimivi in seveda poučni.

Bodite dobro in ostanite ZDRAVI.

Če se vam poraja kakšno vprašanje, mi lahko pišete na naslov: sonja.bric@guest.arnes.si

 

1. teden: DKE, 7. razred

Sedmošolke in sedmošolci!

V dneh, ki so pred vami, boste gotovo kar nekaj časa preživeli v družbi z različnimi mediji? Pa veste, kaj vse spada vanje in zakaj so pomembni, kaj predstavljajo v naših življenjih?

Da boste o njih vedeli nekaj več, v učbeniku poiščite poglavje »Primeri nekaterih izbirnih tem«. Preberite si besedilo, oglejte slike, odgovorite na vprašanja pri Dejavnostih.

Te odgovore zapišite v svoj zvezek; dodajte tudi miselni vzorec »Vrste medijev«. Oblika zapisov je prepuščena vam, zvezek pa lahko uredite s primernim slikovnim materialom.

Na koncu svoje znanje, vsebine in veščine preverite z odgovori na vprašanja.

Pri delu bodite uspešni, sicer pa vam želim, da iz nastale družbene situacije izidete močnejši in bogatejši za izkušnjo in znanje, s katerim si boste znali  pomagati pri delovanju v prihodnosti.

Vaša učiteljica

 

Pripis: Delo je načrtovano za dve uri.

(Skupno 4.091 obiskov, današnjih obiskov 1)