Učenka/Učenec šole

UČENKI ŠOLE 2022/2023

Ajda Breznik in Ana Novak

UČENCI ŠOLE 2017/2018

Eneja Paradiž, Tjaš Paradiž in Tomaž Turinek

UČENKA ŠOLE  v šol. l. 2016/2017

LEA BALANT

Kaj pomeni biti odličen? V slovarju slovenskega knjižnega jezika pod tem pojmom najdemo razlago: ima zaželeno lastnost, kakovost v najvišji meri, v zelo veliki meri izpolnjuje dolžnosti, glede na določene zahteve zelo uspešen, učinkovit, prinaša veliko veselje.

Vse to in še kaj več je naša devetošolka Lea. Vseh devet let je zaključevala s samimi odličnimi ocenami, sodelovala na številnih tekmovanjih, na katerih je osvojila priznanja vseh žlahtnih barv. Vedno pripravljena na nove izzive je uspešno sodelovala v različnih šolskih projektih na kulturnem področju, vseh devet let je prepevala v šolskih zborih. Je zanesljiva, prijazna, vedno pripravljena sodelovati ali pomagati. V razredu je vedno vlivala zaupanje in znala stvari obrniti na bolje.

”Mislim, torej sem”, je že davno tega rekel Rene Descartes. Torej, uporabljajmo možgane in srce, tako bo naš svet lepši in boljši. Lea je s svojo srčno kulturo in vedoželjnostjo dokazala, da zvesto sledi temu načelu, čeprav njen čas šele prihaja. Lahko je vzor mlajšim in ne nazadnje številnim starejšim, katerim žar nemirnega uma in ljubezen do sočloveka zamre pod težo pritiskov modernega načina življenja. Zato Lea, ostani zvesta svojim sanjam, tvoja zvezda je svetla. V veliko veselje in čast nam je, da si bila naša učenka.

Šoštanj, 15.6.2017

mag. Majda Zaveršnik Puc, ravnateljica

UČENKA ŠOLE  v šol. l. 2015/2016

ANAMARIJA MEŽNAR

V letošnjem šolskem letu 2015/2016 ni bilo treba razmišljati, kdo naj bo UČENEC oziroma UČENKA šole. Ime, ki ga pogosto slišimo po zvočniku, prepoznajo tudi najmlajši na šoli – to je Anamarija Mežnar, učenka 9. d razreda.

Anamarija je vsestransko nadarjena na mnogih področjih. Priznanje za učenko Osnovne šole Karla Destovnika-kajuha Šoštanj si je zaslužila z vztrajnim in vestnim delom ter udejstvovanjem na različnih področjih v okviru šole in izven nje. Skozi vsa leta šolanja je dosegala odličen učni uspeh in zavidljive rezultate na številnih področjih.

V sedmem razredu je osvojila:

  • srebrno in zlato priznanje iz matematike,
  • zlato priznanje iz logike in 7. mesto v državi.

V osmem razredu je osvojila:

  • zlato priznanje iz logike in postala DRŽAVNA PRVAKINJA,
  • srebrno in zlato priznanje iz matematike oziroma 3. mesto v državi,
  • zlato priznanje iz kemije in mesto v državi,
  • srebrno in zlato Cankarjevo priznanje.

V devetem razredu je osvojila:

  • zlato priznanje iz logike,
  • zlato priznanje iz matematike,
  • zlato priznanje iz kemije in postala DRŽAVNA PRVAKINJA,
  • diamantni kenguru: priznanje na tekmovanju Mednarodni matematični kenguru.

 

Vsa leta je osvojila zlato bralno značko iz angleščine, zlato bralno značko iz nemščine in Kajuhovo bralno značko.

Napisala je besedilo za himno naše šole.

V 7., 8. in 9. razredu je na bazarju vodila delavnico.

Nepogrešljiva je bila na kulturnem področju. Vsa leta šolanja je sodelovala v šolskem pevskem zboru, nobena prireditev ni minila  brez njene prisotnosti, pela je samostojno ali v manjši skupini.

Zelo ustvarjalna je bila tudi na likovnem področju in sodelovala s svojimi prispevki za šolsko glasilo.

Poleg tega je bila nepogrešljiva pri predstavitvi različnih projektov izven šole: Odpadek naj ne bo samo odpadek, Varujmo in ohranimo Šaleško dolino.

Anamarija Mežnar je v šolskem letu 2015/2016 sodelovala pri literarnem krožku, in sicer s prispevkom na 29. Roševih dnevih, literarnem srečanju najboljših mladih ustvarjalcev iz 8. in 9. razreda OŠ. Med 60 mladimi iz vse Slovenije se je uvrstila med najboljših dvajset in si tako prislužila udeležbo na literarni delavnici, ki jo je vodil mladinski pisatelj Andrej Predin. Za natečaj je Anamarija ustvarila sonetni venec z naslovom Domišljija srca.

Anamarijo zanima veliko stvari. Je navdušena in uspešna glasbenica, v glasbeni šoli igra klavir.

Leta 2012 je na mednarodnem tekmovanju Aci Bertoncelj na klavirju osvojila srebrno plaketo.

 

Anamariji ni nobena stvar pretežka. Dela se loteva z veseljem in radovednostjo. Svoje ideje je pokazala pri urejanju razrednega kotička, v vsakega sošolca se je posebej poglobila in ga likovno upodobila.

Besedi hvala in prosim, ki jih marsikateri najstnik ne pozna in niti noče izreči, sta za njo nekaj samoumevnega, neprisiljenega. Anamarija je bila zelo pozorna in spoštljiva tudi do učiteljev. Za novo leto je učiteljem vedno zaželela vesele praznik

e in izročila drobno pozornost, ki jo je izdelala na poseben, ustvarjalen način. Ni treba veliko, da ljudem popestriš praznike, ona je to znala.

Anamarija je dekle z ogromno idejami, vztrajna, zanesljiva, nikdar vsiljiva, zelo ustvarjalna. Zanjo je dan prekratek, da bi lahko vse zamisli uresničila.

Na koncu bi lahko samo rekli:  Ponosni smo, da si bila učenka naše šole in ostani takšna še naprej.

 

Šoštanj, 15. 6. 2016

 razredničarka Danica Švarc in  mag. Majda Zaveršnik Puc, ravnateljica

(Skupno 3.071 obiskov, današnjih obiskov 1)