RU

TD 6.-8. r.: Prometna varnost/izvedba na domu/ sreda, 22. 4. 2020

Gradivo:

  1. AVPVarnoKolo.pps Predstavitev za otroke – varno kolo
  2. AVP predstavitev – zaščitna čelada.pps  Predstavitev za otroke – zaščitna čelada
  3. AVP – e-skiro.pps AVP-e-skiroji – predstavitev za otroke
  4.  AVP – mobilni telefoni – predstavitev.pps AVP-mobilni-telefoni-predstavitev za otroke
  5. Naloge za učence  – e skiro, mobilni telefoni in Kratek vprašalnik o uporabi mobilnega telefona /Odgovore napiši na list, ki ga boš fotografiral in poslal učiteljici na mail: verdev.danica@gmail.com do 24. 4. 2020 Ne pozabi fotografije sebe pri čiščenju kolesa.
  6. AVP – Poljub po nesreči – Preberi zgodbo v obliki stripa
  7. Poglej si naslednji video: Infodrom: Kako kolo pripraviti za vožnjo?

Najdeš ga na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=7wRnKdMU9bQ

Spletna učilnica Kolesar – (direktno) trenutno vklopljena le Simulacija izpita,  ko se vklopi Tekmovanje, boste lahko izvedli še tega. Ste že vpisani, razen če ste se vpisali na šolo v 6. r. oz. kasneje.

Vsem sedmošolcem in osmošolcem poslani AAI prijavni podatki na mail 1 od staršev oz. skrbnikov z navodili (razen 4 v 7. r. in 4 v 8. r., ker ni e-naslovov). Problem je, če vsebuje geslo lI10oO, ker ni črkovanega gesla, tako kot je bilo v pdf dokumentu, ki ste ga dobili v 5. razredu (mali L, veliki I,  ena, nič, mali o, veliki O) – rešitev copy/paste, obvezno izbrati pri Domača organizacija Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj (kratic ni). Če gesla ni, ga je učenec spreminjal, če se ga ne spomni, piši na bogomira.vrckovnik@os-sostanj.si, drugače ne gre, ker so e-naslovi delujoči le v Oblaku Office 365, a odgovarjam z nekajdnevnim  zamikom.

 

 

TD 10. 4. 2020,  6. r.: Šege in navade

Športni dan – Športna aktivnost doma: Navodila ŠD 4.-6. razred

RU 6. razredi

20. 3. 2020, RU, 6.d

Spoštovani starši in učenci 6. a-razreda!

Najprej vas vse prav lepo pozdravljam. Zgodilo se je, česar si še prejšnji petek, ko sem se poslovil od učencev 6. a, nisem predstavljal – smo v karanteni.

Izvajamo pouk na daljavo in prav tako sem še vedno razrednik. Torej moja naloga, da podpiram svojo oddelčno skupnost in učence spodbujam k delu, prav tako sem vam in njim na voljo za morebitna vprašanja, ostaja nespremenjena.

Učenci in starši, razredno uro imamo v petek, od 12.05 do 12.50. V tem času mi pošljite sporočila preko eAsistenta ali na moj e-naslov: kristijan610@gmail.com

Vaši učitelji izvajamo ure na daljavo, kar pomeni, da prejmete navodila za delo. Držite se rokov in vse vestno opravite, saj ste se znašli v novi situaciji, ko boste morali prevzeti več odgovornosti.

Vem, da nekateri potrebujete pri tem pomoč. Vsi tisti, ki imate slabše povezave s spletom oz. nimate vseh tehnoloških pripomočkov, mi to sporočite (oziroma sproti sporočajte na šolo). Mogoče vam bodo lahko na pomoč priskočili sošolci, sicer je to objektivni razlog, če česa ne boste mogli opraviti.

Prosim, da mi redno sporočate, če bo kdo imel zdravstvene težave, ki mu bodo prav tako onemogočile delo.

Pričakujem kak komentar, predlog,  vaša pričakovanja. Tudi zame je ta situacija neznanka, zato bo vsak predlog dobrodošel.

Učenci, ostajamo povezani, čeprav se ne družimo v šolskih klopeh. Ostanite v stiku  s sošolci, z učitelji in z mano. Priskočite na pomoč staršem, ki jim sedaj ni lahko, in razumite, ko vas bodo spodbujali k učenju.

Lep pozdrav pa zdravi ostanite.

 

Christjein Benčina,

razrednik 6. a

(Skupno 1.136 obiskov, današnjih obiskov 1)