Medkulturnost

Nadaljevalni tečaj slovenščine za učence priseljence: 27.-30. 8. 2018, 8.00-11.20.
NadaljevalniTecajSlovenscineSIMS2018

Poletne počitniške aktivnosti za učence priseljence: 26.-29. 6. 2018, 9.-12.00. PoletneAktivnostiSIMS2018

POLETNE POČITNIŠKE AKTIVNOSTI
Od 26. 6. do 29. 6. 2018 smo v okviru projekta Izzivi medkulturnega sobivanja na OŠ KDK Šoštanj organizirali štiridnevne počitniške aktivnosti za otroke priseljence. Otroci so se preizkusili v peki palačink in ustvarjalnih delavnicah, medsebojno so se družili, navezovali nove stike z vrstniki … Delavnic se je udeležilo 12 učencev.

Barbara Vinkler, multiplikatorka SIMS

Projekt »IZZIVI MEDKULTURNEGA SOBIVANJA«

logo-medkulturno_sobivanje

 

 

 

Trajanje projekta: 1. 7. 2016 – 30. 9. 2021

Spletna stran projekta www.medkulturnost.si

Predstavitev projekta SIMS na OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Multiplikatorka programa SIMS na OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj:

Barbara Vinkler, prof.

Kratek opis projekta
Osnovni cilj projekta je prispevati k razvijanju vrednot medkulturnosti ter k izboljšanju strokovne usposobljenosti vodstvenih in strokovnih delavcev v VIZ za uspešnejše vključevanje otrok priseljencev iz drugih jezikovnih in kulturnih okolij v slovenski vzgojno-izobraževalni sistem. Cilj projekta je tako zagotoviti ustrezno izobraževanje strokovnih delavcev, ki so v stiku z otroki priseljenci, ter usposabljanje strokovnih delavcev – multiplikatorjev za delo z otroki priseljenci ter s strokovnimi delavci vzgojno-izobraževalnih zavodov, v katere so vključeni otroci priseljenci.
 
Trajanje projekta: 13. 5. 2016 do 30. 9. 2021
 
Konzorcij: ISA Institut, Osnovna šola Koper, Osnovna šola Milojke Štrukelj Nova Gorica, Osnovna šola Matije Čopa Kranj, Srednja šola Jesenice, Osnovna šola Trzin, Osnovna šola Livada, Osnovna šola Antona Globočnika Postojna, Osnovna šola Grm Novo mesto, Osnovna šola Leskovec pri Krškem, Osnovna šola Tončke Čeč Trbovlje, lll. Osnovna šola Celje, Osnovna šola Karla Destovnika- Kajuha Šoštanj, Druga osnovna šola Slovenj Gradec, Srednja šola Slovenska Bistrica, Osnovna šola Maksa Durjave Maribor
 
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
 
Spletna stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si

1. 11. 2013-2016

alt

OŠ Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj je od 1. 11. 2013 vključena v projekt Razvijamo medkulturnost kot novo obliko sobivanja. 

V okviru projekta se izvaja program Uspešno vključevanje otrok priseljencev. Program se izvaja na naši šoli in na treh sodelujočih šolah: OŠ Livada, OŠ Antona Aškerc in OŠ bratov Letonja. Vse informacije o projektu najdete na povezavi: www.medkulturnost.si.

mag. Barbara Turinek

Uvajalnica in nadaljevalnica za učence priseljence:

26.-31. 8. 2015, 8.-12.00, prostori OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj.

Dopis uvajalnica 2015

Prijavnica za uvajalnico – nadaljevalnico


alt

alt

logo 

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja«.

(Skupno 655 obiskov, današnjih obiskov 1)