Zaključek okoljevarstvenega projekta Odpadek naj ne bo samo odpadek

Četrtek, 6. junija 2019, ob 10.30, v Vili Rožle, 1. mesto

zaključek okoljevarstvenega projekta »ODPADEK NAJ NE BO SAMO ODPADEK« za šestošolce in sedmošolce Šaleške doline v šolskem letu 2018/2019. Zaključka projekta se bodo udeležili Alina Urbanc, Ditka Volk ter Andrej Rezoničnik iz 6. razreda. Odhod izpred šole bo ob 10.15.

Anica Pudgar

»ODPADEK NAJ NE BO SAMO ODPADEK«

 

V četrtek, 6. 6. 2019, sta se šestošolca Andrej Rezoničnik  in Alina Urbanc udeležila prireditve ob zaključku okoljevarstvenega projekta »ODPADEK NAJ NE BO SAMO ODPADEK«. V projektu so sodelovali učenci naše šole, šole v Šmartnem ob Paki ter učenci vseh velenjskih osnovnih šol.

Učenci in učenke so letos dobili zanimivo nalogo. Oblikovali so osnutke nalepk za zabojnike za odpadke (za črnega, rjavega, rumenega, rdečega in zelenega). Izdelali so kar 66 osnutkov, zelo raznolikih in izjemno inovativnih. Risali so jih ročno, oblikovali računalniško, napisali razne slogane in okoljsko zavedne misli. Strokovna komisija je med izdelki izbrala šest najboljših predlogov.

Med teh šest, so se z osnutki uvrstili tudi učenci naše šole. Alina in Andrej sta na zaključni prireditvi svoje izdelke tako zanimivo in nazorno predstavila, da sta naši šoli prislužila 1. mesto. S tem pa sta si prislužila nagradni izlet. Tega pa se bo udeležila tudi Ditka Volk, ki je bila soavtorica nagrajenega izdelka in se zaradi mednarodnega zborovskega tekmovanja v Tuzli, zaključne prireditve opravičeno ni mogla udeležiti.

Mentorica projekta, Anica Pudgar, vsem čestita za dosežen uspeh in vam želi, da bo nagradni izlet lepa spodbuda za nadaljnje ustvarjanje.

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v EKO akcije, Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.