ŠD Pohod 7.-9. r.

Petek, 13. 10. 2023

Predvidene smeri:

9. r.: Kajuhov pohod (Žlebnik)

8. r.: Šoštanj – Pohrastnik – Topolšica – Lajše – Šoštanj

7. r.:  Šoštanj – Velenje (Vista park) – Šoštanj

V primeru slabega vremena se ŠD prestavi na drugi termin.

9. r. Kajuhov pohod (Žlebnik)

Topolšica – kmetija Žlebnik – Topolšica

Ob 7.45 učenci vzamejo malico in se zberejo pred šolo

Ob 7.50 se iz šolske avtobusne postaje odpeljemo do doma krajanov v Topolšici. Nato peš nadaljujemo pot proti Lomu in naprej do Žlebnika. Učenci naj bodo primerno obuti in oblečeni (pot poteka tudi preko travnikov in skozi gozd). S sabo lahko imajo plastenko z vodo, sendvič ali kakšno energijsko ploščico. Ob 12.10 je predviden prihod na zbirno mesto v Topolšici in ob 12.20 prihod pred šolo.

8. r.    POHOD 8.R

OŠ KDK – Metleče – Pohrastnik – Kmetija Pirnat – Ocepek – park pred Spominsko sobo – cerkev Sv. Jakoba – Kolavter – Kmetija Ločan – gozd Metleče – Stadion pod Vilo Široko – OŠ KDK

Zjutraj se zberemo ob 7.45 v matičnih učilnicah, preverimo prisotnost in razdelimo malico (razredniki oz. spremljevalci). Ob 8.00 naredimo kolono pred šolo in se usmerimo proti Metlečam, pot nadaljujemo proti Pohrastniku mimo Vrtnarije Imperl v smeri POŠ Topolšica, pred kmetijo Stropnik zavijemo levo po gozdni poti v smeri Kmetije Pirnat in nato desno navzdol po Ocepku v park pred Spominsko sobo v Topolšici. V parku se ustavimo za cca 30 minut za malico. Pot nadaljujemo po glavni cesti in pri Gasilnem domu Topolšica zavijemo levo v hrib na Lom, po 1km se odcepimo desno mimo Cerkve Sv. Jakoba, zopet hodimo po glavni cesti pod POŠ Topolšica cca 400m in nato zavijemo levo mimo Kolavterja v smeri Kmetije Ločan, skozi gozd v Metlečah na Stadion pod Vilo Široko, kjer boste imeli še čas za igre z žogo. Okrog 12.00 se vrnemo nazaj pred šolo.

Za pohod bodite primerno obuti in oblečeni. S seboj imejte tudi svojo pijačo, najbolje vodo. Naredimo si skupaj lep jesenski dan za konec tedna!

7. razred

Šoštanj – Velenjsko jezero (Vista) – Šoštanj (postanek: Tresimirjev park)

7.45 – malica v razredih

8.10 – Odhod izpred šole

12.10  Prihod pred šolo

Za pohod bodite primerno obuti in oblečeni. S seboj imejte tudi svojo pijačo, najbolje vodo. Naredimo si skupaj lep jesenski dan za konec tedna!

Vodja ŠD: Marko Novak, prof.

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.