Športno obvestilo

V tem šolskem letu smo bolj skopi s športnimi obvestili, ker smo učitelji športne vzgoje več na cesti, kakor v telovadnici. Kdaj bo naša telovadnica pripravljena za normalno izvajanje športne vzgoje trenutno samo BOG ve. Dela se izvajajo zelo počasi, prepočasi, pa vendar moramo sprejeti stvari takšne kot so in verjeti v najboljše.

Kljub slabim pogojem ste tudi letos na športnih tekmovanjih zelo uspešni, tudi na državnem nivoju in do konca šolskega leta nas čaka še kar nekaj tekmovanj.

Pomlad je tu in prvo, najbolj množično tekmovanje bo aprila, to je kros. Počasi se lahko pripravljate, saj bodo dnevi vedno daljši in toplejši. Učenke in učenci 1. triade se za udeležbo na krosu prijavite svojim razrednikom, četrtošolci in starejši pa učiteljem športne vzgoje. Ko bo znan točen datum krosa, vas o tem obvestimo, lani je bilo nekje v sredini aprila in ne pozabite, da smo osvojili 1. mesto. Potrudite se tudi letos.

Redno spremljamo tudi naše uspehe in točke za vzornega športnika in športnico šole.

Pri učenkah je trenutno naslednji vrstni red: 1. Anja Mazej 400 točk 2. Lara Goršek 330 točk 3.-5. mesto si delijo Anja Rotovnik, Eva Kropušek in Lejla Hasič z 280 točkami. 

Pri učencih 1. Tadej Kosi 770 točk 2. Aljaž Golob 670 točk 3. Tim Vučina 550 točk.

Novost v tem šolskem letu je spremljanje šolskih športnih rekordov v atletskih disciplinah. Tako kot vzorni športniki, bodo tudi rekorderji z zlatimi črkami zapisani v športno zgodovino naše šole. Rezultati za učenke so že znani, za učence pa bodo tudi kmalu. Šolski rekord v teku na 60 m ima s časom 8 sekund in 51 stotink Anja Lebar Špilak. Klara Rotnik pa je postavila nov šolski rekord v skoku v daljino z mesta. Skočila je kar 231 cm. Za ta izjemna rezultata jima iskreno čestitamo.

Pano za šolske športne rekorde bomo uredili v avli poleg že obstoječega panoja za vzorne športnike.

Plesa, ki ga učenke sestavljajo pri urah športne vzgoje, žal letos ne bo, ker še ni telovadnice, zato ideje prihranite za jesen, za naslednje šolsko leto.

Pri urah športne vzgoje bomo počasi pričeli s testiranjem za športni karton.

Učitelji športne vzgoje vam želimo lepo, sončno pomlad in obilo športnih užitkov.

(Skupno 383 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Sportnik in rekordi. Zaznamek za trajno povezavo.