ŠD 4. abc – Igre z žogo

Četrtek, 30. 5. 2023, ob vsakem vremenu

ŠPORTNI DAN IGRE Z ŽOGO 4. r.

DATUM: 30. 5. 2024

TRAJANJE: 7.45 – 12.05

4.RAZRED = 67 učencev

IGRA BOJ MED DVEMA OGNJEMA, tekme med razredi po sistemu »vsak igra z vsakim», 3 tekme, za zmago dobi razred 1 točko, za poraz 0 točk, točke se seštejejo, razred z največ osvojenimi točkami je zmagovalec

IGRA ODBOJKA NA MIVKI, tekme med razredi na igrišču za odbojko na mivki po sistemu »vsak igra z vsakim«, 3 tekme, točkovanje je enako kot pri boju med dvema ognjema, pravila igre so prilagojena starosti otrok, kar pomeni, da je žoga mehka in se lahko meče čez mrežo in prijema z rokami, seveda pa se lahko uporabljajo tudi pravi odbojkarski odboji in servisi ( zgornji odboj, spodnji odboj, spodnji servis, zgornji servis ) kdor že to zna. Sodnica bo Nataša NEDELJKOVIĆ, profesorica športne vzgoje.

Učenci se zberejo ob 7.45 v matičnih učilnicah, kjer si razdelijo malico in jih učiteljica seznani s potekom športnega dne. Ob 8.00 se peš odpravijo na Otroško igrišče Tresimirjev park v Šoštanju, na poti do Tresimirja pazijo na varnost, ves čas hodijo po pločniku. V Tresimirju se najprej dobro ogrejejo, učiteljice s kredo narišejo črto in s tem razpolovijo košarkarsko igrišče na dva dela. Učence opozorijo na varnost ( stebri od košev, igrala ), razložijo pravila igre nato pričnejo z igro Boj med dvema ognjema. Vsako tekmo sodita učiteljici razredničarki, vsaka sedi na eni strani na sredini igrišča. Učenci tistega razreda, ki trenutno ne igra boja med dvema ognjema, lahko igrajo odbojko na mivki, badminton ali se igrajo na ostalih igralih, ki so v Tresimirju.

Ko končajo Boj med dvema ognjema imajo 30 minut za malico, nato nadaljujejo z Odbojko na mivki. Učenci naj imajo s sabo vodo v plastenki in manjšo brisačko, da si bodo lahko umili in obrisali noge umazane od mivke.

ČASOVNI RAZPORED TEKEM:    BOJ MED DVEMA OGNJEMA

                                                        8.30      4.A : 4.C

                                                        8.50      4.B : 4.C

                                                        9.10      4.A : 4.B

                                                        9.30      MALICA

                                                       ODBOJKA NA MIVKI                                         

                                                       10.00      4.A : 4.C

                                                       10.30      4.B : 4.C

                                                       11.00      4.A : 4.B

 

Športni dan bo v vsakem vremenu, v primeru dežja bo izpeljan v šolski telovadnici, kjer bodo namesto odbojke na mivki igrali odbojko.

Vodja športnega dneva:

Nataša NEDELJKOVIĆ, prof.

 

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.