Petek, 11. 6. 2021

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednji dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga navadno obeležujemo tretji petek v mesecu novembru.

Letos bo njegova nadomestna izvedba v petek, 11. junija.

Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka je ozaveščati otroke o pomenu lokalno pridelane hrane, domače pridelane in predelane hrane, pomenu zajtrka v okviru prehranskih navad in zdravega načina življenja.

 Zajtrk bo sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Vsa živila so naročena iz lokalnega okolja.

Petošolce bodo na ta dan obiskali čebelarji. Predavali jim bodo o pomenu medu v zdravilstvu in prehrani. Spoznali bodo tudi nekaj izdelkov iz medu.

 Potek:

Učenci gredo ob 7.40 v razrede, kjer imajo prvo uro pouk. Ob 7.40 se prične zajtrk.  Kuharice bodo zajtrk dostavile do razredov, nato pa ga bodo učenci kulturno pojedli.

Sledil bo pouk po urniku.

Lidija Pocajt (vodja šolske prehrane)

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)