Zaključna prireditev za zlate bralce in udeležence natečaja Evropa v šoli 2024

Četrtek, 30. 5. 2024, 10.30, velika dvorana Doma kulture Velenje; odhod 9.45, prihod okoli 13.00

Priznanje za  udeležbo na natečaju Evropa v šoli v šolskem letu 2023/2024 prejmejo: Aleks Bojkić, Sara Tamše, Naja Bačovnik, Zala Dreu, David Krt, Patricija Goličnik, Lara Mandelc, Eva Požgane.

Mentorica: Mija Žagar, prof.

Zlati bralci 2024

VABILO

Spoštovani udeleženci natečaja Evropa v šoli v šolskem letu 2023/2024, mentorji in
mentorice!

Vabimo vas na zaključno regijsko prireditev natečaja Evropa v šoli, ki jo pripravljamo skupaj s podelitvijo Kajuhove bralne značke za šolsko leto 2023/2024.

Prireditev bo v četrtek, 30. maja 2024, ob 10.30 uri, v veliki dvorani Doma kulture Velenje.

Uvodoma si bomo skupaj ogledali odlično mladinsko predstavo Vikingi: pesem severnega morja (produkcija Zavod Margareta Schwarzwald in Cankarjev dom)
režija: Maruša Kink
scenografija in kostumografija: Vasilija Fišer
koreografija: Ana Pandur
oblikovanje svetlobe: Jaka Varmuž
avtorica glasbe: Veronika Kumar
igrajo: Ivana Percan Kodarin, Mojka Končar, Nejc Jezernik
izvršna producentka: Mija Špiler
produkcija: Zavod Margareta Schwarzwald in Cankarjev dom
O 50 minutni predstavi:
KJE SE SKRIVA VIKINŠKA MOČ?
Vikingi so bili od otroštva vzgajani, da so močni in samozavestni. Tek, skakanje, rokoborba drsanje, smučanje, krpljanje, plavanje, veslanje in jahanje so bili že otroški vsakdan.
Bili so najbolj izurjeni, napredni in drzni pomorščaki svojega časa. Njihova mitologija je razvejana v devet vzporednih svetov, vsak od njih je naseljen z nenavadnimi bitji – in le en od njih, Srednji svet, je ta, ki ga naseljujejo ljudje.Od kod Vikingom njihova moč in pogum?
Od kje jo črpajo? Katere zgodbe starši pripovedujejo svojim malim Vikingom, da jih utrdijo za življenje v krajih z dolgimi, mrzlimi zimami, ki sabo prinesejo tudi dolge polarne noči? Kako se veselijo? Kako držijo skupaj? Kako pazijo drug na drugega?
Nekaj odgovorov skrivajo zgodbe devetih svetov, v katerih prebivajo bogovi (Thor – bog groma, Odin, ki je glavni, Freja, boginja ljubezni in Loki, najbolj zvit med njimi…), bruhajo vulkani, metejo sneženi viharji, lomastijo ledeni velikani …
V 50 minut dolgi predstavi igrajo: Ivana Percan Kodarin, Mojka Končar in Nejc Jezernik.

Po ogledu predstave bomo najprej podelili spominska priznanja zlatim bralcem in bralkam, ki so usvojili Kajuhovo bralno značko.
Sledila bo podelitev priznanj udeležencem natečaja Evropa v šoli v šolskem letu 2023/2024, zato na prireditev vabimo učence, učenke, mentorje in mentorice, ki ste sodelovali v natečaju Evropa v šoli.

Bojana Špegel 
sekretarka MZPM Velenje 

Zdenko Gorišek
predsednik MZPM Velenje

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Kajuhova BZ, Natečaji. Zaznamek za trajno povezavo.