Pohod po Trški poti

Sobota, 7. 10. 2023, zbor 9.00 – Tresimirjev park

OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj                              Šoštanj, 4. 10. 2022

VABILO

Spoštovani planinci in starši!

V soboto, 7. 10. 2023, bomo šli na prvi planinski pohod v tem šol. l. Pohod organizirata PD Šoštanj in KS Šoštanj, odpravili pa se bomo po TRŠKI POTI. Ob 8.45 se bomo dobili pri Tresimirjevem parku v Šoštanju, nato pa bomo nadaljevali pešpot preko Goric, vile Široko, Florjana, Pustega gradu, preko Lokoviškega grebena, pa vse do gasilskega doma v Šoštanju, kjer bomo pot zaključili približno ob 13.30. Ob prihodu na cilj bosta organizatorja poskrbela za malico. Kljub vsemu priporočam, da imate s seboj nahrbtnik s pijačo in sendvičem. Seveda pa ne pozabite na primerno obleko in obutev.

Pohod bo ob vsakem vremenu.

Mentorica planinskega krožka: Mateja Čokelc, prof.

POŠ Topolšica

Spoštovani starši,

obveščam vas, da bomo v soboto, 7. oktobra 2023, izvedli prvi planinski izlet. Pridružili se bomo planinskemu pohodu po Trški poti, ki ga organizira Planinsko društvo Šoštanj. Gre za pot v naši bližini, ki obkroža Šoštanj in nam jo bodo podrobneje predstavili vodniki.

Ob 9. uri se dobimo pred Tresimirjevem parkom v Šoštanju. Skupna dolžina poti je okoli 12 km, hodi pa se okoli 4 ure. Se bodo pa vodniki prilagajali skupini in pot skrajšali, če bo potrebno.

Torej, vabim učence, ki so vpisani v planinski krožek in starše, da se nam pridružite.

Pridružite se nam, ker bomo tako aktivno preživeli prosti čas, izboljševali svoje psiho-fizične sposobnosti, razvijali pozitiven odnos do narave, se družili in navezovali prijateljske odnose ter krepili vrednote: vztrajnost, prijaznost, vedoželjnost.

Pri planinskih pohodih je pomembna dobra obutev, športna oblačila (tudi rezervna) in seveda poln nahrbtnik (dobra malica in pijača).

Prosim vas, da mi starši otrok POŠ Topolšica na e-pošto do petka sporočite, če se bo vaš otrok udeležil planinskega pohoda in zapišite, če boste z nami šli tudi vi. Priporočam, da na pohodu spremljate svoje otroke.

V šoli bom učencem predstavila izlet in jih seznanila s planinskim bontonom.

Bodite dobro.

Tinka Žohar, vodja planinskega krožka POŠ Topolšica

 

 

 

 

 

 

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.