TD Promet, 1., 3.-8. r.

Torek, 18. 6. 2024

Organizacijska shema in razpored dejavnosti: 

razred

dejavnost

čas dejavnosti

prostor in potrebščine

1. a, b, c, d

(23+ 23+22 +23) = 91 učencev

 

– vožnja s Kolesarčki

Od 7.45 – 8.40 ure :1. a

Od 8.45 – 9.40 ure: 1. b

Od 9.55 – 10. 50 ure: 1. c

Od 10.55 – 11.50 ure: 1. d

 

 

55 min vsaka skupina

 

 

–          vozila Kolesarčki v telovadnici

–          matične učilnice

2. a, b, c, d

( 26+24+26+26 ) = 102 učencev + 8 spremljevalcev

 

 

 

 

 

ND –          Tropska hiša Celje

3. a,b,c,d (23+23+24+24=94 učencev + 7 spremljevalcev)

1.avtobus: 3. a  razred + 3. b razred (23+2=46 učencev)

2.avtobus: 3. c razred + 3. d razred (24+24=48 učencev)

– malica ob 7.45 in odhod z dvema avtobusoma v Velenje ob 8.15

– ogled policijske postaje v Velenju v dveh skupinah ob 8.30 in  ob 9.45

– igra na otroškem igrišču v Velenju

– vračanje ob 11.30

 

 

 

60 min

 

1h 30 min

–          avtobusni prevoz za 2 skupini

 

–          policijska postaja Velenje,

–          igrišče

4. a, b, c

 (24 + 22 + 23) = 69 učencev

– izdelovanje vozila iz gradiv Izotech

 

 

 

 

–          matične učilnice

5. a, b, c, d

 ( 25+25+25+24= 99 učencev

 

 

–          vožnja z Jumicar vozili

Pri programu Jumicar je prvi del skupen za vse otroke, traja približno 45 minut. Po predavanju se vsak posamezni razred udeleži še vožnje na poligonu, kar traja približno 1 uro na posamezni razred.

 

Vsak oddelek vozi 50 minut.

Delni TD, drugi delni TD je bilo opravljanje kolesarskih izpitov 5.6.2024

 

–          Uvodni del v mali telovadnici;

–          vozila Jumicar-šolsko igrišče,

–          matične učilnice

6. a, b, c, d (21 + 22+ 23 + 23) = 89 učencev +6 spremljevalcev

1.avtobus: 44 učencev: 6.a in 6.c (21+23)

 

2.avtobus: 45 učencev: 6.b in 6.d (22+23)

Ogled gradu Žovnek, Braslovče

Obisk Centra varne vožnje Vransko – z avtobusom se boste pod vodstvom tamkajšnjega inštruktorja zapeljali po poligonu, on pa bo vožnjo komentiral. Nato si boste ogledali še nekatere dejavnosti, ki jih ponujajo in jih preizkusili. Ogled bo trajal 1 uro.

 

60 min

 

 

60 min

 

 

–          Braslovče

 

–          AMZS Vransko

7. a, b, c, d

(25+23+24+23) = 95 učencev

Delijo se v 3 skupine:

1.       skupina : 25  učencev 7. a + 7 učencev 7.b

2.      skupina : 24 učencev 7. c + 8 učencev 7.b

3.      skupina : 23 učencev 7. d + 8 učencev 7.b

– tekmovanje Kaj veš o prometu: teoretični del reševanje testov v MME učilnici, AAI prijava

– vožnja na poligonu na igrišču šole,

 

– kolesarski izlet v treh skupinah

 

Ob 11.50 uri bo razglasitev rezultatov tekmovanja in podelitev diplom v avli šole.

20 min

 

 

 

45 min

 

120 min

 

 

 

MME učilnica

 

 

 

Vožnjo po poligonu na šolskem igrišču

 

Po kolesarski poti do Velenjskega jezera, okrog Škalskega jezera in nazaj v Šoštanj

8. a, b, c, d

(23+20+23+19)=85 učencev  

Seznanijo se z roboti, jih sestavljajo, programirajo… Na praktičnih modelih si ogledajo delovanje mehanskih naprav (diferencial) in motorjev.

3 x 85 minut + odmor za malico

+ 10 min odmor

+ 20 min odmor za malico

 

 

 

 

 

Učenci so LUM, GEO, ZGO

Vodja TD: Danica Verdev, predm. učit.

TD 3. razred – Dan prometne varnosti

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj

 

Spoštovani starši tretješolcev!

V torek, 18. 6. 2024, bomo imeli tehniški dan. Odpravili se bomo v Velenje na policijsko postajo in igrišče. Učenci naj bodo primerno oblečeni in obuti. S sabo naj imajo manjši nahrbtnik in vodo. Malica bo v šoli. Vrnili se bomo ob 12.00.

Cena za prevoz na učenca, ki jo boste poravnali po položnici je 4 €.

Razredničarke 3. razredov

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.