Regijska prireditev ob zaključku nacionalnega natečaja Evropa v šoli v šolskem letu 2021/2022

Torek, 31. 5. 2022, 10.30, v veliki dvorani Doma kulture Velenje. Združena bo s prireditvijo za Zlate bralce in zlate bralke iz Šaleške doline.

EvropaSoli2022

Na prireditvi bodo podelili regijska in državna priznanja mladim ustvarjalcem likovnih, literarnih, fotografskih in video del, ki so sodelovali na letos že 22. natečaju Evropa v šoli. Letošnja tema je bila Brez modre ni zelene, brez vode ni življenja.

Prejemniki priznanj iz naše šole:

Lia Hrastnik, Arianit Xhoxhaj, Alex Kyrpenko, Tiara Goltnik, Brina Švener, Lejla Avdić, Neli Nahtigal, Anja Rotnik, Eva Sevčnikar.

Mentorica: Mija Žagar, prof.

 

Uvodoma si bomo skupaj ogledali odlično mladinsko predstavo iCankar (koprodukcija Zavod Margareta Schwarzwald, Cankarjev dom in Mestno gledališče Ptuj), ki je bila nagrajena z Zlato paličico.

O predstavi: V času, ko je termin zvezda zlorabljen do obisti, bomo mladim pokazali, kaj to resnično pomeni – Ivan Cankar je bil to že sto let nazaj. Iz njegovih pisem je razvidno, da je znal biti mil, rahločuten in duhovit, hkrati pa tudi piker, sarkastičen in oster. Predvsem pa človek akcije. In, kot se zvezdi pritiče, tudi ženske so ga oboževale. Napeta zgodba (detektivka za mlade) je sestavljena iz resničnih dogodkov njegovega življenja in dogodkov, ki jih je spletla njegova domišljija. V 45 minutni detektivski mladinski predstavi iCankar gledalci spoznajo pisatelja in prelomne dogodke iz njegovega življenja.

Igrajo: Domen Valič, Jure Kopušar / Vid Klemenc, Nataša Keser / Maša Grošelj. Predstava je primerna za učence od 9 do 15 let starosti.

Bojana Špegel
sekretarka MZPM Velenje
(regijska koordinatorica natečaja)

Zdenko Gorišek
predsednik
MZPM Velenje

 

 

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Likovni natečaji. Zaznamek za trajno povezavo.