KD POŠ – Lutkovno gledališče Ljubljana

Ponedeljek, 9. 5. 2022, 7.20

Topolšica, 4. maj 2022

 

Spoštovani starši,

dnevi dejavnosti so priložnost, ko lahko pouk izvedemo na zanimive, drugačne načine in ponudimo učencem doživetja, izkušnje, ki jim bogatijo življenje.

V ponedeljek, 9. maja 2022, gremo ob 7.20 v Ljubljano (učenci naj bodo v šoli vsaj 10 minut pred odhodom). Najprej si bomo v Lutkovnem gledališču ob 9.30 ogledali lutkovno  predstavo Obisk in se v pogovoru z lutkarjem seznanili z lutkovnim gledališčem in različnimi vrstami lutk. Po predstavi se bomo s tirno vzpenjačo odpeljali na ljubljanski grad, da bo pogled na naše glavno mesto »očarljivo lep« (tako je desetletja nazaj zapisal ljubljanski župan Ivan Hribar). Prihod v šolo načrtujemo med 13.30 oz. 14.00. Uro za odhod kombija vam še sporočimo.

Za učence bodo malico (sendvič in vodo) pripravile naše kuharice in jo bodo dobili v šoli. Seveda lahko v nahrbtnik še kaj dodate, saj smo kosilo za ta dan odpovedale. Po prihodu v Topolšico bodo učenci počakali v podaljšanem bivanju.

Na naslednji položnici bodo ob prehrani obračunani še stroški prevoza v Ljubljano (10 evrov), stroški lutkovne predstave (5 evrov) in stroški vzpenjače (3 evre). Skupaj torej 18 evrov.

Spoštovani starši, pri pouku se bomo v petek pogovarjali o predstavi, predvsem pa o odgovornem vedenju na avtobusu, na predstavi, v vzpenjači, na gradu. Dodajte še vaše nasvete.

Verjamemo, da je pred nami vznemirljiv in nepozaben dan.

 Učiteljice  POŠ Topolšica

Pripravila: Tinka Žohar, dipl. vzg.

 

Nasvet:

  • če ima otrok izkušnje s slabostjo, mu lahko zjutraj date tableto za slabost ali pa mu popek prelepite z obližem.
(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.