Državno četrtfinale v nogometu, skupina D

Sreda, 13. 4. 2022, športna dvorana šole, 10.00. 1. mesto

Ekipa šole: Patrik Stevančević, Jure Bernjak, Florijan Mežnar, Anže Bricman, Taj Gavez, Patrik Kolenc, Leon Napotnik, Aljaž Lesnjak, Nino Praprotnik Shandor, Ožbej Javornik, Vladyslav Stankov.

Vodja ekipe Marko Novak, prof.

 

Datum in čas tekmovanja: v sredo, 13. 4. 2022 ob 9.30

Sodelujejo:    OŠ LJUDSKI VRT               

OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ           

OŠ KAJETANA KOVIČA RADENCI

Nekje od 9.30 naprej bo športna dvorana prosta in namenjena za ogrevanje ekip.

9.40  bo kratek sestanek vodij ekip v kabinetu športnikov.

9.55 otvoritev tekmovanja (prihod ekip v športni opremi, otvoritveni govor ravnateljice + kratek kulturni program)

10.10 začetek tekmovalnega dela

 

Razpored tekem

OŠ KAJETANA KOVIČA RADENCI

OŠ LJUDSKI VRT

 

 1

:

OŠ LJUDSKI VRT

OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ

 

 3

:

 3

OŠ KAJETANA KOVIČA RADENCI

OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ

 

 0

:

 4

Končna razvrstitev:

1.     mesto

OŠ KDK ŠOŠTANJ

2.     mesto

OŠ   LJUDSKI VRT PTUJ

3.     mesto

    OŠ KAJETANA KOVIČA RADENCI

 

Ekipo sestavljajo učenci iste šole, letnik 2007 in mlajši.

Tekmovalna pravila: Igra poteka po pravilih 4 + 1: štirje igralci v polju in vratar. Rezervnih igralcev je šest, v celotni ekipi je enajst nogometašev, ki se skladno s pravili poljubno menjajo v polju.

Igralni čas je 2 x 15 minut s petminutnim odmorom med polčasoma. Ekipa, ki igra zaporedni tekmi, ima deset minut odmora. Igra je na rokometnem igrišču, če ni z udeleženci dogovorjeno drugače. Žoge na turnirju so velikosti številka 5 (odbojne). »Out« se izvaja z nogo (žoga na črti mora mirovati, nasprotni igralci morajo biti od žoge oddaljeni pet metrov). Zadetek, ki ga igralec doseže neposredno iz »outa«, se ne prizna. Ko žoga po udarcu napadalcev zapusti prečno črto igrišča, mora vratar žogo v igro vrniti z roko. Vrže jo iz svojega kazenskega prostora, lahko tudi prek sredine igrišča. Vratar lahko vrže ali udari žogo z nogo čez polovico igrišča, če je žoga v igri.

 Če obrambni igralec potisne žogo prek črtne črte, se izvaja udarec iz kota na strani, na kateri je žoga zapustila igrišče. Prekrški se ne seštevajo. Kazenski strel se izvaja z razdalje 7 metrov. Če igralec dobi rumeni karton, mora za 2 minuti zapustiti igrišče. Če nasprotna ekipa v tem času doseže zadetek, se lahko isti igralec vrne v igro. Igralec, ki je prejel dva rumena ali rdeč karton, na naslednji tekmi ne sme nastopiti. Tekmovalna komisija lahko za hujše prekrške in nešportno obnašanje prepove igranje na turnirju. Zmagovalna ekipa dobi tri točke, v primeru neodločenega rezultata pa vsaka ekipa po eno točko.

 

Trenerji ekip imajo pravico, da med tekmo enkrat vzamejo minuto odmora. Za vse drugo se upoštevajo nogometna pravila za šolska tekmovanja, ki jih imajo vodje področnih centrov.

*Nastop po spolu mešanih ekip ni dovoljen.

 

Na vseh ČF turnirjih določimo zmagovalca po naslednjem ključu: število osvojenih točk medsebojnih srečanj, razlika v golih medsebojnih srečanjih, razlika v golih na vseh tekmah, večje število danih golov.

 

V polfinale se uvrstita prvo in drugo-uvrščena ekipa.

(Skupno 351 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nogomet. Zaznamek za trajno povezavo.