Finale področnega šolskega tekmovanja v nogometu za starejše učence

Ponedeljek, 7. 3. 2022, OŠ Luče. Odhod 11.30, prihod 16.00.

Nogometna šolska ekipa st. učenci 2021/2022: Nino Shandor Praprotnik, Vladyslav Stankov, Kolenc Patrik, Bernjak Jure, Stevančević Patrik, Ožbej Javornik, Aljaž Lesnjak, Florjan Mežnar, Napotnik Leon, Bricman Anže

Vodja ekipe: Novak Marko, prof.

Seveda pa na šoli nimamo samo dobrih športnic, ampak tudi zelo dobre športnike, letos še posebej izstopajo nogometaši, ki so najprej osvojili naslov medobčinskega prvaka in zlate medalje na medobčinskem tekmovanju v tej, za fante najbolj množični in popularni igri z žogo. V ponedeljek pa so naši nogometaši na področnem tekmovanju, ki je potekalo v Lučah, le še potrdili svojo kvaliteto in z veliko razliko 4:0 najprej premagali OŠ Ljubno ob Savinji, nato pa še s 5:0 OŠ Blaža Arniča Luče in z lahkoto osvojili še naslov področnih zmagovalcev ter se uvrstili naprej na državno četrtfinale. Držimo pesti da bo dobra, borbena in samozavestna igra še naprej spremljala naše fante. Šolsko reprezentanco so sestavljali: NAPOTNIK Leon, STEVANČEVIĆ Patrik, KOLENC Patrik, BERNJAK Jure, JAVORNIK Ožbej, MEŽNAR Florjan, STANKOV Vladyslav,  PRAPROTNIK SHANDOR Nino, LESNJAK Aljaž in BRICMAN Anže.

RAZPORED PODROČNEGA TEKMOVANJA V NOGOMETU ZA ST. DEČKE

Tekmovanje bo potekalo v TOREK 22.2.2022 ob 13.00 na OŠ BLAŽA ARNIČA LUČE.
V finale so po medobčinskih tekmovanjih uvrstile 4 ekipe, ki bodo igrale po križnem sistemu.

SKUPINA B

OŠ KDK ŠOŠTANJ OŠ LJUBNO OB SAVINJI OŠ ŠALEK

RAZPORED TEKEM

PRAVILA TEKMOVANJA:

V ekipi je lahko največ 10 igralcev in vratar. V igri nastopajo 4 igralci v polju in vratar. Igralni čas je 2×10 minut (po dogovoru lahko tudi 2 × 8 min) s 5 minutnim odmorom med polčasoma. Ekipa, ki igra zaporedni tekmi ima 5 minut odmora.
Zmagovalna ekipa dobi tri točke, v primeru neodločenega rezultata vsaka ekipa po eno točko, poraz pa pomeni 0 točk. O končni uvrstitvi odloča osvojeno število točk. Če ekipi ali več ekip zberejo enako število točk o višje uvrščeni ekipi odločajo naslednji kriteriji:

a) število točk iz medsebojnih srečanj
b) razlike med danimi in prejetimi zadetki v medsebojnih srečanjih
c) večje število doseženih zadetkov v medsebojnih srečanjih
d) skupna razlika v zadetkih celotnega turnirja
e) žreb
Dodatne informacije lahko preberete v reviji ŠPORT MLADIH, INFORMATOR 1/2021. Vodji tekmovanja je RAJKO RUDNIK.

Na četrtfinalno tekmovanje se uvrstita prvo in drugo uvrščena ekipa.

Športna zveza Velenje Strokovna sodelavka: Katka Geršak

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nogomet. Zaznamek za trajno povezavo.