2017/2018

Športnica šole 2017/18 Nika Andrejc Sevčnikar, športnik šole Tomaž Turinek.

VZORNA ŠPORTNICA OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ
šolsko leto 2017/2018

NIKA ANDREJC SEVČNIKAR

Nika je že od malih nog živela z odbojko, njen oče Sebastjan SEVČNIKAR je bil dolgoletni igralec OK Šoštanj Topolšica, v časih, ko je bil klub uspešen v Evropskem merilu in osvojil tudi naslov državnega prvaka Slovenije. Sama se je ŽOK Kajuh Šoštanju pridružila pred leti, kjer s soigralkami trenira 3x tedensko. V klub so jo povabile sošolke, ko so pri pouku športa opazile njeno dobro igro.
S šolsko odbojkarsko ekipo je osvojila najprej naslov medobčinskih prvakinj, nato pa so dekleta na področnem tekmovanju v zelo napeti tekmi  na koncu izgubile z rezultatom 2:1 z OŠ Mozirje. A so se kljub temu uvrstile na državno četrtfinale, ki smo ga organizirali v naši športni dvorani in osvojile 2.mesto. V odbojki na mivki, kjer so poleg Nike igrale še Manca NAHTIGAL, Enja TONKLI, Lara LAH in Eva JAVORNIK, so osvojile 2.mesto na področnem tekmovanju in se uvrstile na državno polfinale.
Na področnem tekmovanju v smučanju je osvojila 14.mesto, šolska ekipa, za katero je tekmovala pa 2.mesto in s tem uvrstitev na državno finale v smučanju, ki je potekalo na Krvavcu. Na državnem finalu je zasedla 22.mesto.
Nika je sodelovala tudi na medobčinskem krosu, kjer je zasedla 10.mesto. Na področnem posamičnem atletskem tekmovanju je tekla na 1000m, disciplini, ki zahteva veliko vzdržljivost.
Vrsto let že trenira twirling pod mentorstvom Nine NAPOTNIK, kjer punce žanjejo uspehe v državnem merilu. Nika je v kategoriji solo starejše deklice osvojila 3.mesto v državi, skupaj z Leo Aram pa v kategoriji solo in free-style v parih že večkrat naslov državne prvakinje.
Z vsemi doseženimi rezultati je dokazala, da si v tem šolskem letu zasluži naslov vzorne športnice naše šole.
NIKA ISKRENE ČESTITKE!

Šoštanj, 15. 6. 2018

Aktiv športnih pedagogov in  mag. Majda Zaveršnik Puc, ravnateljica

VZORNI ŠPORTNIK OŠ KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ
šolsko leto 2017/2018

TOMAŽ TURINEK

Tomaž TURINEK letos že drugič stopa na prestol, ki je rezerviran le za najboljšega. Potem, ko mu je lani to mesto na koncu šolskega leta tako rekoč pred nosom speljal mlajši brat Sebastjan, je bil letos že na začetku šolskega leta odločen, da tokrat ne bo tako. Zastavil si je cilj, ki ga je mesec za mesecem vestno izpolnjeval in na koncu zbral res neverjetnih 1660 točk v tekmovanju za vzornega športnika šole, kar ni uspelo še nikomur do sedaj.
Sodeloval je prav v vseh šolskih reprezentancah v igrah z žogo in ne le kot eden od članov ekipe, ampak je v vseh reprezentancah odigral vodilno vlogo. S šolsko košarkarsko ekipo so se po zmagi na državnem polfinalu uvrstili na Final four in osvojili 4.mesto v državi. S soigralci je v Celju sodeloval tudi na področnem tekmovanju v košarki 3 na 3, ki je bila letos prvič organizirana tudi za OŠ. S šolsko rokometno reprezentanco so osvojili 2. mesto na državnem četrtfinalu. Sodeloval je na področnem tekmovanju v namiznem tenisu. Z odbojkarsko ekipo so osvojili 3.mesto na področnem tekmovanju, v odbojki na mivki pa so se uvrstili na državno polfinale. Kot vidite, ni nobeno tekmovanje minilo brez njegove podpore. Seveda je igral tudi nogomet, ki ga je uspešno treniral v NK Rudar iz Velenja, kjer je bil kapetan ekipe. Novembra 2017 se je zaradi poškodbe zgornjega dela stopala, ki je pri nogometu še posebej izpostavljeno, odločil, da se posveti samo atletiki. Vrsto let je namreč treniral nogomet in atletiko hkrati. Tako je v atletiki letos blestel v državnem merilu. Kot član AK Velenje je na dvoranskem prvenstvu Slovenije U 16 osvojil 3.mesto, 3.mesto je osvojil tudi s klubsko štafeto 4x300m, na Jadranskih igrah je bil 3. v teku na 100m in 1. s štafeto 4x100m, njegov osebni rekord v teku na 60m je 7 sekund 55 stotink, kar je dosti boljše od šolskega rekorda, vendar mu tega rezultata ne moremo upoštevati, ker ni bil dosežen na šolskih športnih tekmovanjih, kot imamo določeno v pravilniku.
S šolsko ekipo je v atletiki ekipno oktobra 2017 osvojil 2.mesto v državi, njegov prispevek je bila zmaga v teku na 300m in zmaga v štafeti 4x100m. Na medobčinskem krosu je osvojil 2.mesto, sodeloval je tudi na državnem krosu. Vrhunec letošnjih odličnih rezultatov je bila zmaga v teku na 300m na področnem posamičnem atletskem tekmovanju, kjer je postavil nov šolski in osebni rekord in zmaga štafete 4x100m, kjer so učenci tudi postavili nov šolski rekord. Kot, da to še ni bilo dovolj, je z res fantastičnim tekom na 300m na državnem finalu v atletiki posamično, popravil svoj osebni in šolski rekord s časom 36 sekund 82 stotink in se okronal s srebrno medaljo. Uro kasneje je padla še ena srebrna medalja in nov šolski rekord v štafeti 4x100m s časom 47 sekund 32 stotink. Tako se je Tomaž vrnil z državnega finala v atletiki posamično, kjer se zberejo najboljši atleti iz Slovenije in je konkurenca res močna, z dvema srebrnima medaljama, kar samo potrjuje, da je prišel letošnji naslov vzornega športnika šole v prave roke.
Ponosni smo, da si ime naše šole tako uspešno ponesel po vsej naši lepi domovini, želimo ti, da te na nadaljnji življenjski poti spremlja zdravje in sreča, za ostalo pa si že dokazal, da boš znal dobro sam poskrbeti.
TOMAŽ, ISKRENE ČESTITKE!

Šoštanj, 15. 6. 2018

Aktiv športnih pedagogov in  mag. Majda Zaveršnik Puc, ravnateljica

(Skupno 621 obiskov, današnjih obiskov 1)