Tradicionalni slovenski zajtrk

Petek, 15. 11. 2019, 7.40.

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednji dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v mesecu novembru.

Letos bo to v petek, 15. novembra.

Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka je ozaveščati otroke o pomenu lokalno pridelane hrane, domače pridelane in predelane hrane, pomenu zajtrka v okviru prehranskih navad in zdravega načina življenja.

 

Zajtrk bo sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Vsa živila so naročena iz lokalnega okolja.

V vseh štirih petih razredih bodo imeli čebelarji predavanje o pomenu medu v zdravilstvu in prehrani. Izdelke iz medu bodo tudi predstavili.

 

Potek:

Učenci gredo ob 7.40 v razrede, kjer imajo prvo uro pouk. Ob 7.40 se prične zajtrk.  Reditelji bodo prinesli zajtrk, ki ga bodo učenci kulturno pojedli.

Sledil bo pouk po urniku.

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.