Delovna sobota

11. 5. 2019, nadomeščanje za 3. 5., petkov urnik, 6 ur, kosila ni, avtobusi po 13.00. Vozni red

1.-4. r.: 1. ura – ogled predstave GŠ Žalec v KD Šoštanj; 1. b KD; POŠ Top. – ŠD.

Pevci MPZ zjutraj pouka oproščeni, 11.00 zbor v POŠ Topolšica.

Ogled  operete Življenje ni pita:
1. predstava 8. 45 1. abc, 2. bc, POŠ
2. predstava 10.30 2. a, 3. abcd, 4. abc

Učenci plačajo 2,50 EUR in bo obračunano na naslednji položnici.

Vsebina

ŽIVLJENJE NI PITA (Prvotno besedilo avtorja Oscarja Weila)

O čem govori opereta? 

Dežela pit, v kateri vlada kralj Edvard iz družine Dremuckarjev, se pripravlja na veliko slavje. Mačje princeske Loti, Liza in Flora se bodo poročile z izbranimi princi: Nacetom Osmukavčkom iz dežele Dolgobrkcev, Albertom Dobrikavčkom iz dežele Repomahcev in Hugom Klepetavčkom iz dežele Klapoušcev. Te je za vsako princesko posebej skrbno izbral Markiz Šnofl, dvorni upravitelj in čuvaj Pite zakladnice, najlepše pite v deželi, sestavljene iz samih draguljev, bleščic, zlata, rubinov, diamantov in drugih dragih kamnov, do katerih ima Markiz hudo velik apetit.

Zato je pošteno zmešal štrene in pravzaprav za vsako princesko izbral napačnega snubca, zato da se princeske ne bi poročile in se tako Pita zakladnica ne bi delila na tri dele. Temu bi tudi sledil razpad kraljestva, kralj bi izgubil oblast, Markiz pa bi dobil izjemno priložnost, da zakladnico do konca izropa in si z njo napolni mošnjičke. Njegovi nameri pride na sled Maček Glumaček, dvorni norček, ki do Markiza goji osebne zamere, saj mu ta pokvari vse šale in ga vedno znova osmeši pred občinstvom. A ne skrbite, konec dober, vse dobro. Kako se bo razpletlo, pa izveste  ob ogledu predstave.

Skladatelj: Oscar Weil
Prvotni libretist: Henry Cuyler Bunner: Three little kittens out of land of pie
Prva izdaja: 1897, New York, ZDA
Adaptacija in preureditev besedila: Biljana Ann Novak, Življenje ni pita!
Zvrst: komična lahkotna opereta v dveh dejanjih
Slovenski libreto: Biljana Ann Novak
Režija: Biljana Ann Novak
Koreografija: Ines Mandelj in Lara Tanšek
Kostumografija: Valerija Lešnik
Scenografija: Biljana Ann Novak
Pianist: Nataša Lazić, prof.
Solisti in zbor: učenci Glasbene šole Risto Savin Žalec

Šoštanj, 7. 5. 2019

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha  Šoštanj

Koroška cesta 7

3325 Šoštanj

 

Spoštovani starši!

 

V soboto, 11. 5. 2019, bomo s pevci MPZ v Topolšici sodelovali na proslavi ob dnevu zmage. Pevci bodo zaradi popoldanskih obveznosti ta dan opravičeni od pouka (delovna sobota). Zbrali se bomo ob 11.00 v prostorih podružnične šole Topolšica, kjer bomo imeli še pevsko vajo. Generalka je ob 14.00, proslava pa ob 18.00.

Vljudno vabljeni.

 Zborovodkinja Metka Berk

Topolšica, 7. 5. 2019

OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj

Koroška 7

3325 Šoštanj

OBVESTILO O ORGANIZACIJI POUKA NA POŠ TOPOLŠICA

Spoštovani!

V soboto, 11. 5. 2019, bomo po koledarju MIZŠ imeli pouk. V šoli Topolšica bomo ta dan izvedli dan dejavnosti – ŠPORTNI DAN. V Šoštanj se bomo peš podali ob 7.30 do KD Šoštanj, kjer si bomo najprej ogledali prestavo v izvedbi glasbene šole Žalec. O ceni za predstavo boste še obveščeni, vstopnino pa boste poravnali preko položnice v juniju.  Učenci morajo biti v šoli pet minut prej. Po predstavi se bomo odpravili do OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj, kjer bomo imeli malico, po malici pa atletske dejavnosti na šolskem atletskem igrišču. Ker bomo malico imeli nekoliko pozneje, naj otroci zjutraj doma obvezno zajtrkujejo. V šolo se bomo vrnili peš okoli 12.00.

Učenci naj bodo primerno obuti in oblečeni za pohod, tek in druge atletske dejavnosti. Malico bodo imeli v šoli. S seboj pa lahko imajo kakšen prigrizek in pijačo (ne sladko ali gazirano).

Šola se bo zjutraj odprla ob 7.00, saj prvošolci ne potrebujejo jutranjega varstva. Kosila ta dan ne bo. Odhod kombija za vozače bo ob 12.20.

O organizaciji OPB boste prejeli še dodatno obvestilo.

V primeru dežja bo pouk, a si bomo predstavo vseeno ogledali. V tem primeru bomo organizirali avtobusni prevoz v obe smeri ( tudi o stroških prevoza, če bo potreben, boste še obveščeni).

Razredničarke POŠ Topolšica

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Informacije o aktivnostih. Zaznamek za trajno povezavo.