Atletski ekipni prvaki Slovenije

 

UČENCI OSNOVNE ŠOLE KARLA DESTOVNIKA-KAJUHA ŠOŠTANJ ATLETSKI EKIPNI PRVAKI SLOVENIJE

drzprvaki2012m


 

V sredo, 10.10.2012, je v Športnem parku Vinka Cajnka v Slovenj Gradcu potekalo finale ekipnega prvenstva osnovnih šol v atletiki. Atletska zveza Slovenije in Zavod za šport Republike Slovenije Planica sta organizacijo letošnjega finalnega tekmovanja zaupala II. osnovni šoli Slovenj Gradec in Atletskemu klubu Slovenj Gradec, ki sta samo tekmovanje, kljub za atletiko neprijaznemu vremenu, več kot odlično izpeljala.

Na finalnem tekmovanju je sodelovalo 24 najboljših atletskih osnovnošolskih ekip iz Slovenije (12 ekip pri učencih in 12 pri učenkah), med njimi tudi ekipa učencev Osnovne šole Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj. Šoštanjčani so se na finalno tekmovanje uvrstili po predhodno osvojenem 1. mestu na Področnem tekmovanju v Velenju, kjer so osvojili največje število točk med vsemi šolami v Sloveniji (15 248 točk). Za voljo tega so v Slovenj Gradcu veljali za enega glavnih kandidatov za državni naslov. Po 8 izvedenih atletskih disciplinah (60 m, 300 m, 1000 m, 4 x 100 m, krogla, višina, daljina in vortex) so svoj izreden rezultat iz Velenja še dodatno izboljšali za 164 točk in tako osvojili 15 412 točk ter končno 1. mesto v Sloveniji.

Pod mentorstvom športnih pedagogov so na državnem tekmovanju za OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj nastopali naslednji učenci: Tadej Kosi, Aldin Krkalić, Blaž Hleb, Rok Bačovnik, Tim Vučina, Tadej Mazej, Rinor Sope, Andraž Stropnik, Aljaž Golob, Nik Nadvežnik, Igor Rojnik, Gal Goršek, Jan Stropnik in Aljaž Osterc. Velja pa tudi omeniti učence, ki so dali svoj prispevek samo na področnem tekmovanju (v finalu lahko nastopata le 2 učenca na disciplino). To so bili: Branko Hudolin, Marko Plankelj, Aljaž Jurič, Miha Šalamon, Mladen Ilić, Klemen Mazej in Nejc Slemenšek.

 

 

Discipline:
tek na 60 m: Rok Bačovnik, Blaž Hleb
tek na 300 m: Tim Vučina, Tadej Mazej
tek na 1000 m: Rinor Sope, Andraž Stropnik
suvanje krogle: Igor Rojnik, Gal Goršek
met vortexa: Jan Stropnik, Aljaž Osterc
skok v višino: Aljaž Golob, Nik Nadvežnik
skok v daljino: Tadej Kosi, Aldin Krkalić
štafeta 4×100 m: Rok Bačovnik, Tim Vučina, Blaž Hleb, Tadej Kosi

 

Aktiv športnih pedagogov

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Atletika. Zaznamek za trajno povezavo.